Pokaż wiadomości

Ta sekcja pozwala Ci zobaczyć wszystkie wiadomości wysłane przez tego użytkownika. Zwróć uwagę, że możesz widzieć tylko wiadomości wysłane w działach do których masz aktualnie dostęp.


Wiadomości - yrek150

Strony: [1]
1
Pomoc doraźna / Odp: Maszyna 19.08 - problemy
« dnia: 27 Listopada 2019, 09:49:19 »
ale, z tego co pamiętam, w momencie "zejścia" na niższą pozycję powinno rozłączyć styczniki liniowe i zamknąć je dopiero po przejściu przez pozycję zero, więc nie powinien przyśpieszać (choć mogę sie mylić, dawno nie miałem do czynienia z szafą WN klasycznego kibelka)

2
Jeśli w menadżerze zadań było eu07.exe, to wybrałeś "zwykłe" exe. Powinno być eu07_gl33.exe.
A do przechwytywania obrazu majlepiej użyć programu bandicam, ma swoją darmową wersję.

3
Z taboru graffiti jest regularnie usuwane, więc nie widzę tu zakłamywania, z resztą, nie wiem czy już ktoś wpadł na taki pomysł, ale zawsze można wypuścić na steam 2 wersje maszyny - "ugrzecznioną" - wulgarne treści na teksturach mogą albo być jakoś ładnie zamaskowane np w Photoshopie, i "patch +18" z oryginalnymi wersjami tekstur.
I wilk syty i owca cała

4
Nie, składu włókniarza nie ruszałem. Wczoraj przejechałem tą samą trasę właśnie włókniarzem i nie było najmniejszego problemu

5
W scenariuszu Kaliska_cegielski, w pociągu 52106 z Łodzi Kaliskiej, podmieniłem skład z kibelka na AKŁ, scenariusz przebiegał dobrze, do momentu wjazdu do Ostrowa. Przy wjeździe w perony, zdarzyła się taka sytuacja (wszystkie 3 składy na jednym torze):
screen i log w załączniku
używałem najnowszej wersji scenerii z tego tematu i najnowszego exe z warsztatu

Usuwam załącznik. Dopuszczalny rozmiar to 250kB.
adsim


edit: zmniejszyłem rozmiar screena

6
Na warsztacie / Odp: Maszynowy Warszat
« dnia: 26 Marca 2019, 19:24:52 »
Dlatego też nie udostępniam ich nigdzie publicznie

7
Na warsztacie / Odp: Całkowo v2.0 - wersja beta do testów
« dnia: 03 Marca 2019, 19:43:17 »
Skład był zostawiony w tym miejscu co zwykle, przy peronie, przestrzeń między su46 po podięciu do składu a semaforem wyjazdowym była taka mniej więcej jak zwykle, gdy będę miał możliwość, spróbuję wywołać tą sytuację jeszcze raz i wysłać screeny

Edit: Oto screeny. Jak widać na ostatnim z nich, faktycznie do składu nie jest przypisany żaden rozkład.

8
Na warsztacie / Odp: Całkowo v2.0 - wersja beta do testów
« dnia: 03 Marca 2019, 09:29:54 »
Witam, dzisiaj próbowałem przejechać misję PospwilA.
Po wykonaniu pełnych manewrów SU46, podięciu się do składu w peronach, na wyjazdowym mam "wieczne s1"

Nie jestem pewien czy to wina samego scenariusza, czy może nowego exe - na poprzednich było ok

Log w zalączniku

Edit: na starszym exe (gl33 z paczki 19.01) przejechane bez problemu

9
Bieżące Symulatorowe / Odp: Kwestia użycia znaków towarowych
« dnia: 26 Lutego 2019, 21:31:14 »
A może po prostu wystosować do poszczególnych przewoźników pisma z pytaniem, czy wyrażają zgodę na użycie znaków towarowych?
Żeby nie skończyło się tak jak w przypadku aplikacji "mój pociąg"... Może nie jest to identyczna sytuacja, ale też ktoś może się wkurzyć, zablokować a nawet i pozwać do sądu...
A tak, po prostu mamy pewność, że można działać i nikt nie ma nic przeciwko.

10
Na warsztacie / Odp: Maszynowy Warszat
« dnia: 23 Lutego 2019, 20:10:28 »
Oczywiście, tak zrobię, btw. Jeśli ktoś potrzebuje jakiejś szczegółowej dokumentacji do EN57ALc, to jako pracownik polregio mam dostęp do praktycznie wszystkich DTR i chętnie się podzielę, choć nieoficjalnie, bo oficjalnie to są dokumenty tylko do użytki służbowego, dlatego nie wstawiam ich do przestrzeni publicznej

11
Na warsztacie / Odp: Maszynowy Warszat
« dnia: 22 Lutego 2019, 22:01:49 »
A w EN57AL będą te same pantografy co w akł czy tak jak w rzeczywistości, czyli 160EC?
Jak coś, mam dostęp do DTR tych pantografów i na priv mogę się podzielić :)

12
Kibel i Turbokibel zimowym porankiem w Lublińcu

13
Na shaderowym exe, misja na kibelku z kaliskiej do ostrowa, przed Czekanowem "wieczne S1". Próbowałem je pominąć (wcześniej w debugmode przypsieszyłem czas i chwile poczekałem), ponieważ na następnym semaforze na torze na który docelowo miałem jechać, widziałem S2, jednak pokierowało mnie na boczny tor na któym coś stało.

14
Tylko na shaderowym exe, w misji z en57 z Kaliskiej do Ostrowa, przy podmianie składu na 2x EN57AKŁ, przed pabianicami czasem pantografy dziwnie się wyginają jakby się łamały, albo przed Zduńską Wolą mam "wieczne S1"
Pusc kiedy w tle, na tych samych ustawieniach, ten skład dla AI na tym exe z zapisem loga i pokaz mi go tutaj. Od tego tu jestem, aby naprawiac bledy w zdarzeniach na tej scenerii.

Dzisiaj przejechałem całość na obu exe i tym razem nie było żadnych problemów, ale będę jeździł z włączonym zapisem do logu i jak coś się będzie działo, dam znać

15
Tabor / Odp: EN57 AKŁ - problemy w obsłudze /wątek zbiorczy/
« dnia: 31 Stycznia 2019, 06:00:00 »
Może tak być, jak dzisiaj dotrę do domu, spróbuję go, aktualizować i wtedy zobaczę co się stanie.
Wielkie dzięki za pomoc ;)

Edit: po aktualizacji rainsteda wszystko działa już prawidłowo

16
Na warsztacie / Odp: Kaliska - sceneria do pobrania w pierwszym poście!
« dnia: 31 Stycznia 2019, 14:15:53 »
Ja nie mam z wlokniarzem żadnego problemu na 19.01
Tylko na shaderowym exe, w misji z en57 z Kaliskiej do Ostrowa, przy podmianie składu na 2x EN57AKŁ, przed pabianicami czasem pantografy dziwnie się wyginają jakby się łamały, albo przed Zduńską Wolą mam "wieczne S1"
Na zwykłym exe nie mam z tym problemów

17
Tabor / Odp: EN57 AKŁ - problemy w obsłudze /wątek zbiorczy/
« dnia: 30 Stycznia 2019, 15:41:42 »
ok, log z TD

18
Tabor / Odp: EN57 AKŁ - problemy w obsłudze /wątek zbiorczy/
« dnia: 30 Stycznia 2019, 15:05:37 »
jako, że jest to wątek zbiorczy dotyczący EN57AKŁ, to napiszę o moich problemach. Mianowicie do przedwczoraj działało wszystko prawidłowo, jednak w pewnym momencie przestała działać możliwość sterowania drzwiami. Dzisiaj nie da się aktywować kabiny ani nic zrobić w AKŁ - wczytam scenerię, dam kierunek na przód, włączam kabine/baterię (klawisz j) i nic się nie dzieje. Słyszę buczek SHP, zbijam go, ale nie zapalają się ani żadne kontrolki na pulpicie, ani ekrany. nie da się też podnieść pantografu. Załączam plik log.txt

edit: inne pojazdy z pythonowymi wyświetlaczami (traxx itp) działają bez problemu, używam najnowszego exe
edit2: zauważyłem, że na każdej scenerii oprócz Bałtyk_SKM, niezależnie od ustawienia sprzęgów przeze mnie, po wczytaniu scenariusza zamieniają się same na 0

19
SA134-008 w zimowej scenerii zameldował się w Jarkawkach ;)

Proszę zmniejszyć rozmiar załącznika do regulaminowego.
Matek123


Rozmiar załącznika zmieniony

Strony: [1]