Przejrzałem tory i nie widzę, żeby jakieś krzyżowe miały nadmiarowe tory, jest tylko masa niezgodnych końców. Tory się nakładają jedynie w okolicy "ls_peron4_tor1". Problemem wielu zwrotnic w rozjazdach krzyżowych jest to, że punkty 2 i 4 są blisko siebie, przez co mogą być błędnie wiązane z sąsiednimi odcinkami. Ale to już kwestia algorytmu łączącego odcinki w symulacji... Z mojego punktu widzenia jest to łatwe do naprawienia, tylko trzeba określić zakres naprawy... czy skorygować tylko kilka problematycznych zwrotnic, czy zrobić algorytm regeneracji całych krzyżowych, czy wymienić krzyżowe na skos 1:9 i od razu zrobić poprawne literowanie zwrotnic... Bo problemem głównie wynika z zaokrąglania współrzędnych do 10cm, również w torach okolicznych, przez co krzyżowe nawet ze skosem 1:8.7857192453929776240776066680375 mogą nadal wyglądać na połamane.
Tylko że ja nie znam tej scenerii, bo przejechałem może ze dwa razy, więc nie wiem, co gdzie jest zepsute i jak określić, że zostało naprawione. 10 lat temu mieliśmy do MaSzyny przygotowane trasy kilka razy dłuższe niż Kaliska i tam był problem z ruchem pociągów i nie z powodu niedokładności w torach...