Autor Wątek:  Kaliska - sceneria do pobrania w pierwszym poście!  (Przeczytany 1235354 razy)

krokodyl676 (+ 1 Ukrytych) i 4 Gości przegląda ten wątek.

Offline Hubertnator23

• Deweloper
  • Specjalista ds. kiszenia nieukończonych dodatków
  • Otrzymane polubienia: 472
Odp: Kaliska - sceneria do pobrania w pierwszym poście!
« Odpowiedź #2400 dnia: 25 Lipca 2025, 13:41:51 »
Próbowałem przejechać z nowymi eventami ale zaraz po wyjeździe z OW - w Czekanowie kolejno towarowy pośpieszny, wreszcie mój pociąg (towarowy 18:45 z OW)  znalazły się na jednym torze. Możliwe że zrobiłem coś nie tak, będę próbować dalej.

Update: sytuacja się powtarza, towarowy 72164 stoi na głównym torze w Czekanowie, a daleko przed tą stacją stoi pośpieszny 16103 (wygląda na wykolejony pierwszym wózkiem lokomotywy ale teraz nie mogę stwierdzić czy to nie próba ręcznego ruszenia nie była przyczyną). A i jeszcze jedno: wcześniej 16103 jechał po torze prawym. OIDP wcześniej było tak że pomiędzy Czekanowem a Nowymi Skalmierzycami był ruch tylko po jednym torze

W sensie, że towar stał na torze głównym, a jak Ty podjechałeś, to oboje dostaliście S2 (na tym samym torze)? Spróbuj podmienić ten plik -> https://eu07.pl/svn/kaliska/scenery/kaliska/tory.scm (mam wrażenie, że masz stare nawiązania do inc-ów rozjazdowych, ale nowe eventy).

P.S. Jak zmieniasz składy, to pisz nazwami lokomotyw (np. ep07-1024'21) a nie numerami pociągów - w logu są tylko nazwy pojazdów i ciężko odnaleźć który to jest 72164, 16103, etc. ;)

Okazało się że za Sieradzem Cegielski zderzył się czołowo z towarowym z kontenerami - pierwszy raz zdarzyło mi się widzieć aby znalazły się na jednym torze. Aha, jeszcze jedno. Dekoracyjny towarowy na samym początku symulacji, jadący w kierunku Poznania uległ rozerwaniu (już na torach prowadzących donikąd). Pliki w załączniku.
Aha, tabor był modyfikowany na nowszy (znów: nie mam pojęcia czy to ma znaczenie - jak dotąd z reguły nie miało)   
jw.

« Ostatnia zmiana: 25 Lipca 2025, 13:48:52 wysłana przez Hubertnator23 »

Offline MP5

• Otrzymane polubienia: 31
« Odpowiedź #2401 dnia: 26 Lipca 2025, 22:26:45 »
Tak - dokładnie tak - kolejno na tym samym torze stał towarowy, potem pośpieszny, wreszcie nadjechałem ja.
Plik podmieniłem, na razie mogłem przejechać z ZWK do OW tylko raz ale było wszystko OK. Będę jeszcze jeździł pewnie jutro

Offline matek123

• Moderator
  • Otrzymane polubienia: 2349
« Odpowiedź #2402 dnia: 26 Lipca 2025, 23:36:48 »
Paczka całościowa scenerii wygenerowana przez @Hubertnator23

Sceneria do pobrania:
Poszukuję zdjęć na tekstury pociągów sieciowych. Szczególnie platform z pomostami.