Symulator EU07 (i nie tylko) > Symulator
Dziwne zachowanie AI, rwanie sprzęgu itd.
bohunIC:
Ra, od moment startu AI ma same S2 i nie ma żadnych parametrów velocity. Więc praktycznie nie ma po co hamować.
Mariusz1970:
--- Cytuj --- ale zbyt szybko wydajesz osąd nad samym sobą
--- Koniec cytatu ---
Gdzie i kiedy?
Że głupoty pisałem?
Nie wiem, czy to co pisałem Ci pomoże, może okazać się, że głupoty.
--- Cytuj ---Brak ci pewności siebie w tym co piszesz że za chwile dementujesz to?
--- Koniec cytatu ---
Gdzie i kiedy?
Wiesz, ja nie jestem tym no, jasnowidzem, mogę jedynie coś przypuszczać i mieć sugestie, nie wiem czy prawdziwe, bo niby skąd mam mieć pewność?
Mnie chodziło o to, że zanim wydasz jednoznaczny osąd, iż to exe, najpierw bądź tego pewien i sprawdź wszystie sugestie moje i nie moje.
Ja oprócz tego, że napisałeś, iż to na pewno exe nie zauważyłem, abyś napisał co sprawdziłeś i jak. Takie info może pomóc w ustaleniu problemu.
Pozdro :)
Krzysiek626:
--- Cytat: Mihau_PCC w 29 Września 2008, 12:16:59 ---Pamiętam, był taki problem, bodaj na trasie SDR18, gdy EPoczka wjeżdżała w perony, gubiła wagony Bmz. W tamtym przypadku była to wina exe. W tym widocznie też. Bohun jakie masz exe? Jeżeli 699kb to zapewne jego wina. Zmień na inne, nowsze jakieś.
No a problemy z exe to do youBy'ego trza kierować.
--- Koniec cytatu ---
Zgadza się i w swoim prywatnym katalogu wymieniłem wagony na takie które się nie rwą w tym miejscu.
Takie miejsce znalazłem też w Quarku i Testowie. AI jest niedoskonałe i trzeba się z tym pogodzić.
@Pol102, moim zdanie właśnie działanie hamulca jest powodem rozrywania składów bo powoduje nadmierne przeciążenie sprzęgów.
bohunIC:
To co zrobimy coś z tym czy będziemy do końca życia narzekać że nam sprzęgi rozrywa? Bo ja już ze zbyt wielu rzeczy rezegnuje, najpierw tryb manewrowy bo to i tamto teraz będę zmieniać skład dla AI bo się rwie i jeszcze trochę to mogę po prostu napisać misje że jedziemy SM42 z A do B i jest okej. Hamulce hamulcami muszą być dobre ale musimy patrzyć na całokształt a nie tylko na wybrane rzeczy.
To wyobraźcie sobie że mamy fajne hamulce i nic więcej. Trochę nudno bo ani nie zobaczymy AI na manewrach ani nic nas nie minie na szlaku bo wcześniej się gdzieś rozpruje...
Ra:
Jeśli będę miał okazję, to coś zrobię z AI. Moim zdaniem rwanie sprzęgów w pociągach AI powinno być zablokowane. A być może jest gdzieś błąd w którymś chk związany z odluźnianiem hamulca?
To może wstaw gdzieś velocity? Ale najpierw wsiądź razem z AI do kabiny i zobacz jak to jedzie, w którym momencie i jak hamuje. I jeszcze sobie podgląd na okienko z logiem zostaw, żeby sprawdzać jakie eventy się kiedy wykonują i jak to na nie reaguje.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej