Symulator EU07 (i nie tylko) > Na warsztacie
Skrypty do 3ds max
szogun:
Czyli to samo co u mnie, po poprawieniu materiału będzie eksportował w nieskończoność.
Dodano: 03 Stycznia 2013, 11:07:19 Dzisiaj po 40 minutach w końcu wyeksportował ten model. Na czas eksportu otworzyłem sobie Listenera i generalnie problem jest taki, że o ile z początku leci jak rakieta, to im dalej tym bardziej zwalnia. Pomijam niuanse takie jak nie zachowanie hierarchii czy umieszczenie submodelu nadrzędnego gdzieś w połowie modelu.
Dodano: 03 Stycznia 2013, 12:03:23 Ok, koniec jęczenia. Zaimportowałem sobie model z T3D do Maxa.
Milek7:
Mam 3ds Max Design 2013 x64.
Robię scenerię, zgodnie z tą instrukcją: http://eu07.pl/forum/index.php/topic,21743.0.html
Problem pojawawia się przy tworzeniu terenu. Tworzę linię, zamykam, zaznaczam, wybieram Delanuay mesh. Przed oczami przemiguje kilkanaście okienek CMD i przez obszar który utworzyłem pojawia się kreska (no więc chyba przerobił na trójkąty).Nakładam teksturę trawy. Ctrl+A, próbuje wyeksportować do SCM i wywala błąd: -- Unknown property: "mapEnables" in 12 - Default:Arch___Design << i otwiera plik ScmExp.ms z zaznaczoną linijką 35: if ((meshObj.material.mapEnables[2]) and (meshObj.material.maps[2]!=undefined)) then
Co zrobić żeby udało się wyeksportować?
adsim:
Spróbuj zrobić to w maxie w wersji 32 bit.
Milek7:
To samo
EDIT: Jak nie dam tekstury to działa bez problemu
Sawi:
Sprawdź sobie tą teksturę. U mnie udefined objawia się nie nałożoną teksturą.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej