Symulator EU07 (i nie tylko) > Na warsztacie
Skrypty do 3ds max
Quark-t:
Do aktualizacji skryptów potrzebny Ci jest sam internet - w paczce masz updatescripts.exe, który wystarczy odpalić. Tutaj drobna uwaga do @ISDR - pojawia się tmp-update.exe, a stary się nie usuwa, jeden i drugi pokazują wciąż updatescripts.exe do ściągnięcia. Coś się pokiełbasiło :p
ShaXbee:
@ISDR: youBy zaproponował żeby dodać repozytorium dla aktualnej wersji skryptów - nie byłoby dla mnie żadnym problemem zrobienie automatycznego wystawienia najnowszej wersji na stronie - co Ty na to?
pol102:
Może nawet jakiś SVN by się przydał... bo teraz jest tak:
- Ja coś potrzebuję - modyfikuję
- Benek potrzebuje - modyfikuje
itd
Każdy coś doklikuje i potem przypadkowo klika 'uaktualnij' i jest zonk. Pomijam stratność... ale ogólnie zaczyna panować chaos.
ISDR:
@ShaXbee kontrola wersji plików by się sprawdziła z racji, że coraz więcej osób modyfikuje skrypty. Pozostała by sprawa aktualizacji ale to pewnie coś by się wymyśliło.
@Quark-t tmp-update.exe czy tmp_update.exe? Pewnie pomyłka ale zdarzyło mi się updatesctipt.exe skopiował mi się do katalogu głównego maxa(root). Poszukaj tam może gdzieś się zagubił. Program aktualizacji ściąga swojego updejta a skrypt maxa zmienia nazwy z temp_update na updatescript.
@Benek Poprawiłem. Zmieniacza dodam jak go ogarne bo jest w nim okropny bałagan.
Siecool:
Dałoby radę tak zmienić skrypty, aby przy zaptaszonnej opcji losowania tekstur każdorozowo po wstawieniu drzewa skrypty nie wracały do domyślnych wymiarów drzew? Teraz jak sobie załączę tą opcję, wpiszę, że chcę np. drzewo 1 m + random <0;3> m to po wtsawieniu jednego takiego program wraca do domyślnych ustawień. Nieco to frustrujące ;)
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej