Symulator EU07 (i nie tylko) > Na warsztacie

Skrypty do 3ds max

<< < (40/92) > >>

szczawik:

--- Cytuj ---nie bardzo rozumiem po co instalujesz 3ds Maxa 8 skoro są przecież nowsze i skrypty na nich działają lepiej.
--- Koniec cytatu ---
Trzeba najpierw mieć te nowsze:) Uruchamiałem z dodanym rozszerzeniem, i bez w .t3d .
Reinstalowałem jeszcze raz, zrobiłem ponownie  model, mapowałem itp. Teraz co innego- model się ładuje w MaSzynie, pokazuje, ale nie tworzy się plik binarny modelu. W załączniku model .max , proszę, aby ktoś wyeksportował go sobie w 3ds Max'ie do .t3d i sprawdził, czy model się pokazuje i czy tworzy się plik .e3d - oczywiście na exe obsługującym te pliki:)

szogun:
Pewnie masz exe z bugs a tam jest w ini wpisane convertmodels 0, co powoduje że e3d nie są tworzone.

szczawik:
Ano fakt- gapa ze mnie się robi. Dziękuję, @szogun. Mam nadzieję, że już wszystko jest u mnie w 3ds Max po staremu.

AtapiCl:
Podłącze się pod temat i wspomnę o małym problemie ze skryptami "zmieniacza" dostępnego tu: http://eu07.pl/forum/index.php/topic,15733.msg168039.html#msg168039
Mianowicie jak wiadomo skrypt dopisuje na końcu dany parametr obiektu. I wszystko działa, jeśli ten koniec jest nienaruszony przez autora trasy (np. nie dodał ręcznie na końcu eventu). Bo gdy mam na końcu event, to zmieniony parametr zapisuje się w jednej linii razem z eventem na końcu i wygląda to jak na screenie. Okazuje się, że gdy ręcznie edytując (dodając) parametry nie wciśniemy enter na końcu, by przejść do nowej linii - efekt będzie jak na screenie.

Ponadto w kodzie tego skryptu znalazłem literówkę (+powtarza się w innym miejscu) - wyszukiwarka po eventach - 2 razy:

--- Kod: ---prop1 = getUserProp allObjects[cu] "event1"
selectEvent prop1 allObjects[cu] cu nName.text
--- Koniec kodu ---

...zamiast raz tak, a raz z 'event2'.

Benek:
Coś pokręciłem podczas teksturowania. Teraz nie chce mi się exportować teren.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej