Symulator EU07 (i nie tylko) > Na warsztacie

Skrypty do 3ds max

<< < (3/92) > >>

pol102:

--- Cytuj --- 1. Podczas eksportu scenerii czy też modelu zachowuje podkatalog (jeśli tylko textura jest w podkatalogu textures i dalszych), myślę że niektórzy się ucieszą
--- Koniec cytatu ---

Pewnie że się cieszę :)

co do nasypów to trzeba ustawić je tak jak ma to @Wasyl dzięki temu nie są fpso żerne

firleju:

--- Cytat: ziomalcl w 17 Października 2007, 11:10:49 ---Wcześniej może o tym nie wspominałem, bo w końcu prace nad skryptami trwają, ale spytam z ciekawości... A chodzi o to, że podczas dodawania toru za pomocą przycisku "dodaj do poprzedniego" przechyłki tego dodanego toru zapisują się jako undefined. Po eksporcie i odpaleniu symka, jak się wjedzie na taki tor, to u mnie wiesza się komputer. Ktoś jeszcze ma podobny przypadek?

--- Koniec cytatu ---
Potwierdzam występowanie błędu. Występuje on przy dodawaniu prostej za pomocą przycisku "Dodaj do poprzedniego" bez względu na wpisaną wartość przechyłki.
Dziękuję za informację.

--- Cytat: pol w 14 Października 2007, 22:48:55 ---co do nasypów to trzeba ustawić je tak jak ma to @Wasyl dzięki temu nie są fpso żerne

--- Koniec cytatu ---

A jak ma Wasyl? Bo jak na mój gust to nie ma różnic. Ale może mam jakieś inne skrypty.

firleju:
Będę prawdopodobnie musiał zrezygnować z wstawiania anglika z CreateSwitch na rzec wstawiania gotowca z pliku. Niestety nierozwiązane problemy z wstawianiem podsypki troszke mnie zniechęcają do badania sprawy, szczególnie, że jest gotowiec, a nie ma sensu wyważanie otwartych drzwi.

guest4368:

--- Cytat: gfirlejczyk w 09 Października 2007, 16:59:04 ---
--- Cytat: bohunIC w 09 Października 2007, 13:53:04 ---A ja dla odmiany mam taki problem po zainstalowaniu i nie mam zielonego pojęcia o co chodzi. To tylko w przypadku TEGO nowego skryptu, stare działają perfect!!!

Sprecyzuje wypowiedz - po nacisnieciu na cokolwiek czy to TORY czy WIRES czy ROAD wyskakuje to w/w i już moge klikac do woli i nic sie nie otworzy! Nie wiem czy to BUG czy może ja coś nieświadomie robie, w każdym razie coś takiego mi sie zdarzyło z tymi skryptami.

--- Koniec cytatu ---
Jak wyskoczy błąd to 3ds zawiesza wykonywanie skrytpów, więc pomaga co najwyżej ich restart.
Apropos błędu to ja się pomyliłem, zrobiłem update nie z tego katalogu co trzeba i stąd błąd.
Zaraz poślę nową wersję do Krzyśka626 i mam nadzieję, że lada dzień będą na serwerze.

--- Koniec cytatu ---
Sciagnolem te skrypty dzisiaj, ale ten problem nadal jest. Co mam zrobic?
(pisze bez polskich znakow, bo mam angielski win98)

bohunIC:
Przepraszam ze wcinam sie, ale odpalilem skrypty kiedys, odpalilem pozniej, czy one wogole dzialaja? Przydaloby sie zrobic patent typu wstawianie drzewek jednym przyciskiem a nie ciagle create i wstaw create i wstaw i tak 100 razy! palec mi odpada od sadzenia! Bardzo przydaloby sie to. No i wkoncu zeby dzialaly u kazdego nie tylko u ciebie!

POZDRO

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej