Symulator EU07 (i nie tylko) > Publikacje

trasa Krzyżowa - Drawowo Gł. do pobrania

<< < (14/36) > >>

piotpal:
Przejechałem właśnie kilkoma pociągami wersję 1.1 i oto moje uwagi:
* brak kilometraża
* blokada tak jak na wielu sceneriach na przeciwnym torze jest włączona w tą samą stronę, da się to w ogóle zmienić?
* brak manewrów przed jak i po jeździe pociągowej, mimo, że istnieją wprost do tego usytuowane tory
* na jednej linii, tam bodajże gdzie w wersji 1.0 była SBL nie ma wskaźników przed tarczą ostrzegawczą
* w scenerii osob+brutto proponuję zamienić pociąg towarowy na pospieszny, mógłby on wlec się przed osobowym aż do stacji Klonowo, po czym wyprzedziłby osobowego na tej właśnie stacji (osobowy musiałby mieć kilkuminutowy postój w Klonowie, bo do Krzyżowej nie ma blokady).
Mam jeszcze kilka pomysłów, ale nie wiem jak do tej trasy jest ustosunkowany jest twórca. Poza tym nie chciałbym ujść za marudzącego, bo mimo uwag które wyżej napisałem, uważam że trasa jest naprawdę dobra, dlatego warto ją dopieścić.
Aha, jeszcze jedno pytanko: dlaczego wersja full tak słabo chodzi, co ma na to wpływ? Ilość użytych składów, czy może eventy?

Mati_An:

--- Cytat: "pitopal" ---Przejechałem właśnie kilkoma pociągami wersję 1.1 i oto moje uwagi:
* brak kilometraża
* blokada tak jak na wielu sceneriach na przeciwnym torze jest włączona w tą samą stronę, da się to w ogóle zmienić?
--- Koniec cytatu ---

Kilometraża niestety nie będzie, z SBL tak zrobię.

--- Cytat: "pitopal" ---* brak manewrów przed jak i po jeździe pociągowej, mimo, że istnieją wprost do tego usytuowane tory
--- Koniec cytatu ---

Ale wtedy musiałbym się pozbyć AI, bo nie wiem czy potrafi wykonywać manewry.

--- Cytat: "pitopal" ---* na jednej linii, tam bodajże gdzie w wersji 1.0 była SBL nie ma wskaźników przed tarczą ostrzegawczą
* w scenerii osob+brutto proponuję zamienić pociąg towarowy na pospieszny, mógłby on wlec się przed osobowym aż do stacji Klonowo, po czym wyprzedziłby osobowego na tej właśnie stacji (osobowy musiałby mieć kilkuminutowy postój w Klonowie, bo do Krzyżowej nie ma blokady).

--- Koniec cytatu ---

Wskaźniki W11 wstawię. Z tym składem pospiesznym dobry pomysł, ale... mam już przygotowane manewry w Krzyżowej dla towarowego (wypychanie składu na tor postojowy, podczepianie innego składu, oblot i powrót do Drawowa).

--- Cytat: "pitopal" ---dlaczego wersja full tak słabo chodzi, co ma na to wpływ? Ilość użytych składów, czy może eventy?
--- Koniec cytatu ---

I jedno i drugie.

piotpal:

--- Cytuj ---Kilometraża niestety nie będzie, z SBL tak zrobię.
--- Koniec cytatu ---

Może lepiej wstawić samoczynną blokadę jednokierunkową? Jakby nie patrzeć na sieci PKP jest bardzo mało linii z blokadą dwukierunkową (chociaż ogólnie SBL to w Polsce ewenement ;) ).

--- Cytuj ---Ale wtedy musiałbym się pozbyć AI, bo nie wiem czy potrafi wykonywać manewry.
--- Koniec cytatu ---

A gdyby tak zrobić scenerie gdzie byłby tylko jeden skład do prowadzenia przez człowieka (z manewrami), a resztą dowodziłby AI (bez manewrów)?

--- Cytuj ---Z tym składem pospiesznym dobry pomysł, ale... mam już przygotowane manewry w Krzyżowej dla towarowego (wypychanie składu na tor postojowy, podczepianie innego składu, oblot i powrót do Drawowa).
--- Koniec cytatu ---

Brzmi bardzo ciekawie...
Gdybyś potrzebował pomocy co do poprawek w scenerii to mogę pomóc.

Patrykos:
Prosze o pomoc z tym błędem co mi wyskakuje :/ tylko jest to w wersji full,pośpiech osob i osobowy + brutto :/ gdy skończy się log to zawsze wyskakuje błąd i pokazuje Nie wysyłaj albo zgłoś raport o błędach.

Mam wszystko potrzebne do trasy ściągnięte.

Prosze pisać tu albo na PW.

Mariusz1970:
Witam!!
Wielki ukłon w stronę autora trasy!
Mam problem z jazdą składem "Pociąg pospieszny z Drawowa Głównego do Markowa Dolnego przez Chełminów i Krzyżową. Zatrzymuje się tylko w Krzyżowe". Po dojechamiu do Krzyżowej nie mogę opuścić stacji (światło czerwone).
Sceneria Krzyżowa_full.
Pobrałem paczkę jeszcze raz wczoraj i nadal to samo (paczkę pobralem z linku podanego w pierwszym poście).
Proszę o pomoc.
Dzięki

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej