Na razie i tak to jest długoterminowa kwestia. Najpierw te modele powinny trafić do Testu dodatków, przejść ten test i zostać opublikowane. Później WPC je włączy lub nie do paczki i moim zdaniem powinna je bezwzględnie włączyć i nie stosować żadnych kompromisów ani demokracji. Powtórzę, jak to widzę: mamy obecnie w MaSzynie niedociągnięcie w postaci kabin-widm czynnych lokomotyw. Oczywiste jest, że powinny posiadać model maszynisty, gdyś w rzeczywistości też maszyniści w kabinach się znajdują (kto by pomyślał!). Pojawił się użytkownik, który chce dostarczyć dobrych jakościowo modeli i tu dyskusja powinna się zakończyć. Niestety, z przyczyn dla mnie kompletnie niezrozumiałych, są ludzie, którzy twierdzą, że mają jakieś "prawo" do nieposiadania ich w symulatorze i należy dać im możliwość wyboru. Argumentów merytorycznych brak. Dla mnie jest to postulat absurdalny, a odniesienie się @tmj do długości rolki papieru uważam za jak najbardziej trafione. Ja nie widzę wciąż żadnego powodu, żeby nie miały się te modele pojawić w kolejnej paczce jako obligatoryjne wyposażenie każdej kabiny z obsadą. WPC/twórca w swojej łaskawości mogą, choć nie muszą, podać jakąś metodę usunięcia ich. Choć ma to moim zdaniem taki sam sens jak np. usunięcie animujących się drzwi z EN57 "bo mi się nie podoba sposób ich animacji i wolę mieć statyczne". W rzeczywistości się te drzwi przesuwają i takie są też w Symulatorze, nie ma żadnego przełącznika.