Uwaga, będę pisał szczerze. Jak już dostanę bana, to spotkamy się może kiedyś w odmętach internetów.
1. Zacząć należy od tego, że wina, jeśli jakaś jest, leży po stronie ludzi prowadzących stronę na facebooku, moderujących ją oraz tych którzy się tam wypowiadają. Jak się oficjalnie prezentuje symulator w miejscu takim jak facebook, to trudno jest oczekiwać samych pozytywnych komentarzy. MaSzyna jest tworzona przez amatorów (mam na myśli nie brak profesjonalizmu w wykonaniu dzieła, ale brak zapłaty za jego wykonanie) i być może to właśnie ludzi dodatkowo motywuje to do negatywnych komentarzy - co innego jak duża firma zrobi coś, co się komuś nie spodoba, a co innego jak zwykli ludzie odwalają na prawdę świetną robotę na poziomie i coś w tym odbiorcy nie pasuje, pomijając oczywistą oczywistość: to że ludzie (a odnoszę takie wrażenie, że Polacy w szczególności) lubią narzekać, nawet kiedy nie ma na co. Jeśli ludzie, za przeproszeniem, pieprzą od rzeczy, to jest tam taki magiczny guziczek, służący usuwaniu ich komentarzy.
Ktoś mi zaraz powie, że ludzie którzy się zajmują promocją na facebooku też robią to pro maszyno bono i ad majorem maszyni gloriam, i teraz się po prostu dowalam i szukam winnych, ale może po prostu robią to źle. Obejmując jakieś stanowisko/funkcję niestety trzeba podjąć się odpowiedzialności za swoje działania/politykę, a skutkiem w tym wypadku jest, z tego co rozumem, twórca, któremu z tego wszystkiego odechciało się tworzyć.
2. Ktoś kto się "opiekuje" twórcami, w tym wypadku @hanysem, jakby nie patrzeć, odwalił kawał dobrej roboty. A jeśli kogoś takiego nie ma, to może warto się zastanowić komu tak na prawdę służy obecny system? Tak się zastanawiam ile osób już "odpadło" od projektu, mając dość krytyki, czy ogólnie w wyniku problemów z komunikacją i dogadaniem się z grupą trzymającą paczkę. Powiecie, że komplikuję nadmiernie? Mówcie, śmiało. Powiecie, że kto niby miałby się tym zająć? Kilka pozycji mi się pojawia w głowie, choć wolę publicznie nie wyciągać brudów, nie ma to chyba sensu.
P.S. @Macius - a na forum nie pojawiały się komentarze odnośnie exe, że generuje problemy (brak wstecznej zgodności)? Co, @Ra jest jak rozumiem z kamienia i jego to nie rusza w żadnym wypadku?