Symulator EU07 (i nie tylko) > Publikacje
Nowy Świat-Krosowo 1.0 beta.
Robson:
Bardzo mi się podobają te ograniczenia prędkości. Z tym bujaniem świetnie to wymyśliłeś. Trochę za krótkie perony, no i nie za ładne - mogłyby być takie jak ten środkowy w Pludry-Sidra. Tak jak ktoś już wcześniej wspomniał to niepotrzebne są szlabany w polu. Poza tym niepodoba mi się również tekstura trawy :/ Mam przez to cały czas wrażenie że symek mi się zacina.
Ale trasa ogólnie fajna. Dobrze zagospodarowana. Nie jest nudna. Wielki plus...
hunter:
Do Hejnał'a: To nie są objekty Plane, tylko Box :P .... Wiem. Tu jest największy wałek w trasie. Bo jeden box był klonowany i one jakoś naszły się na siebie. Na niektórych kartach graficznych tego nie widać. Bo tą trasę testowałem na dwóch komputerach. Aha, Ty nie piszesz głupot. I potwierdzam to tutaj, że nie nabijasz sobie postów.
Do Doktora M: Za często ograniczenia?? :D Na PKP też czasami tak jest!
To zrobiłem specjalnie, żebyście przypadkiem nie wyrżneli się na zakręcie :P .....
Do Kilczuka:
>Minusy (malutkie i większe):
- perony zbytnio oddalone od toru
- brak Rp14 od kierpocia ;) (mam nadzieję, że to uwzględnisz w kolejnej wersji)
- zbyt krótkie perony
- dziwne przebiegi dróg (jest miejsce, gdzie droga asfaltowa dochodzi do poprzecznie położonej drogi gruntowej, trochę dziwnie to wygląda, ale to ostatecznie Twoja koncepcja)
- automatyczne rogatki w dziwnym miejscu (w szczerym polu lepsze byłyby chyba jedynie światła)
- przed którymś po W16 jest niepoprawnie z lewej strony szlaku jednotorowego
- bujanie na ograniczeniu (bardzo fajny pomysł, ale pociągiem rzuca jakoś nienaturalnie)
- brak przejść przez tory na stacjach (szczegół, ale zwraca uwagę)
- zbyt krótkie stacje
- wiadukt wygląda jakoś nienaturalnie
- przy jednym z po (też krótki peron :) są niezamknięte rogatki (może ograniczenie czasowe?)
- zdarzają się wskaźniki ustawione zbyt daleko od toru
- no i niemiła niespodzianka na stacji docelowej - ten tor oporowy na który wjeżdżamy jest zdecydowanie zbyt krótki
Ad.1. To będe musiał poprawić, jak wyjdzie już oficjalna wersja.
Ad.2. To sie jeszcze zrobi w oficjalnej wersji.
Ad.3. Zbyt krótkie?? Na jednego EZT 100m wystarczą! Bo to nie jest taka ruchliwa linia... A na stacjach głównych jest 200-250.
Ad.4. Sama nazwa wskazuje, że ta trasa jest FIKCYJNA ;) .
Ad.5. W dziwnym? Jedynie na drogach głównych!
Ad.6. Jest po złej stronie, bo by jedna połowa wchodziła w las.
Ad.7. Nienaturalnie?? Czy chodzi ci o to, że za mocno??
Ad.8. To będzie w oficjalnej wersji.
Ad.9. Zbyt krótkie?? Dla mnie wystarczą takie.
Ad.10. Wiem. Ten wiadukt jest dziwny. To już zostawie w spokoju. A tak nawiasem to jest dobre miejsce do robienia screenów :D
Ad.11. Zbyt daleko? 900M ! Takie drogi wystarczają na prędkość szlakową 90 km/h i 70km/h.
Ad.12. Z tym torem to racja. Tam powinno być ograniczenie prędkości do 20 km/h. A najlepiej, to przerzucę zwrotnicę na inny tor ;)
Do Robson'a: Nie podobają sie ?? Taka tekstura pasuje!
Aha, i jeszcze dodam od siebie, że nie ma W4 - zrobie je w oficjalnej wersji. Oraz podniesienie i opuszczenie pługu (jak ich nie ma, to je zrobie).
Z tą trawą to też zmienie teksture, jak już tak jęczycie :P ....
Wspomnę, że zapomniałem napisać , jakie są wymagane aktualizacje symka. Od 220604 i do końca.
Pozdrawiam.
bve2:
Z tym lokiem to faktycznie nie zauważyłem, sorki(a było napisane).
Za to jeszcze jeden bug znalazłem:Na stacji Sianowice jadąc siódemką zatrzymałem się przy peronie,wyglądam przez szybę w przeciwnym kierunku,a tam zielone światło na semaforze!Wjeżdżam na stację końcową i widzę że kibel nie startuje,mimo zezwolenia na jazdę.
hunter:
W Sianowicach jest przypisany event, gdy pociąg stoi. W Sianowicach NIE zatrzymujemy się! Tylko jedziemy dalej. Kibel nie startuje, bo nie ma przypisanej aktywacji pojazdu. Chociaż ma podany sygnał, nie pojedzie.
prof_klos:
Ciekawe otoczenie,ale perony STANOWCZO (!) za krótkie...
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej