Symulator EU07 (i nie tylko) > Publikacje
Nowy Świat-Krosowo 1.0 beta.
hunter:
Aha, i wspomnę jeszcze, że wkurza mnie to, jak ktoś nie czyta, tylko ściąga. A potem tysiąc razy jęczy, że mu nie działa. Wskazówka:
"Przed ściągnięciem przeczytaj ulotkę dołączoną osobno lub do opakowania, lub skonsultuj się z producentem i betatesterami trasy." :)
Pozdrawiam.
EU07-457:
Trasa ogólnie bardzo fajna, nie czuje się monotonii podczas prowadzenia loka. Co chwilę jakieś ograniczenia, świetny pomysł też ze wskaźnikami W27. Jak powiesisz sieć, to będzie naprawdę super. Co mnie zaskoczyło (in plus), to bujanie lokomotywy na tej "trzydziestce". Świetnie to wymyśliłeś (bo mam nadzieję, że tak właśnie miało być).
Co do odległości, to możesz to sprawdzić np. w htv. Wg tego programu odcinek ma 23,2 km.
Doktor M:
Przejechałem własnie tą trasę EU-503 i muszę przyznać, że jedzie się bardzo przyjemnie. Może jak na mój gust trochę za często trzeba ograniczać prędkość ;).
W każdym razie, pierwsze wrażenie jak najbardziej pozytywne. Krajobraz za oknem loka urozmaicony, dużo obiektów.
Wyrazy uznania dla autora.
hejnal:
--- Cytat: "sq1mhv" ---Jak to?? U mnie nic na nic sie nie nakłada. Z drzewami u mnie też jest ok! :/ ...
--- Koniec cytatu ---
Napisz jeszcze że hejnal pisze głópoty bez sensu żeby tylko sobie posty nabić :/
Wytłumacz się więc z tego:
http://hejnalito.w.interia.pl/fotki/Krosowo/bug2.jpg
http://hejnalito.w.interia.pl/fotki/Krosowo/bug3.jpg
http://hejnalito.w.interia.pl/fotki/Krosowo/bug4.jpg
Są to trzy screeny tego samego miejsca i wyraźnie widać że są tu dwie tekstury na raz. Teoretycznie na jeden model się nie da nałożyć dwóch tesktur więc stąd moje przypuszczenie że to dwa Plane gdyż miałem taki problem w swoim modelu.
Pozatym na tym screenie:
http://hejnalito.w.interia.pl/fotki/Krosowo/bug1.jpg
na samej górze drzew widać taki pasek. Przupuszczam że to niedokładny Unwrap.
Pozatym trasa fajna.
kilczuk:
--- Cytat: "sq1mhv" ---Chętnie proszę o komentarze.
To jest testowa wersja BETA, więc w sprawie błędów proszę NIE pisać!
--- Koniec cytatu ---
OK, to są komentarze :)
Przejechałem sobie wczoraj trasę EN57, za chwilkę przejadę EU07, więc może jeszcze coś dorzucę. Generalnie trasa robi na prawdę pozytywne wrażenie, mam jednak kilka uwag:
Minusy (malutkie i większe):
- perony zbytnio oddalone od toru
- brak Rp14 od kierpocia ;) (mam nadzieję, że to uwzględnisz w kolejnej wersji)
- zbyt krótkie perony
- dziwne przebiegi dróg (jest miejsce, gdzie droga asfaltowa dochodzi do poprzecznie położonej drogi gruntowej, trochę dziwnie to wygląda, ale to ostatecznie Twoja koncepcja)
- automatyczne rogatki w dziwnym miejscu (w szczerym polu lepsze byłyby chyba jedynie światła)
- przed którymś po W16 jest niepoprawnie z lewej strony szlaku jednotorowego
- bujanie na ograniczeniu (bardzo fajny pomysł, ale pociągiem rzuca jakoś nienaturalnie)
- brak przejść przez tory na stacjach (szczegół, ale zwraca uwagę)
- zbyt krótkie stacje
- wiadukt wygląda jakoś nienaturalnie
- przy jednym z po (też krótki peron :) są niezamknięte rogatki (może ograniczenie czasowe?)
- zdarzają się wskaźniki ustawione zbyt daleko od toru
- no i niemiła niespodzianka na stacji docelowej - ten tor oporowy na który wjeżdżamy jest zdecydowanie zbyt krótki
Plusy (sorry, że tak mało - jest ich na pewno więcej):
+ W8 wreszcie w odpowiedniej odległości od W9
+ dość ciekawy krajobraz
Sugestie:
- proponowałbym odsunięcie ściany lasu od torów, przed nią wstawić trochę drzewek oraz dać pod nimi trochę inne podłoże (np. piach w lasach iglastych). Warto także trochę urozmaicić teren (nasypy itp.) przy torach, aby las znajdował się na trochę innej wysokości, niż tor
- może udałoby Ci się wprowadzić losowe ograniczenia czasowe - np. uszkodzone rogatki -> ogr. do 20 km/h
- dodaj sygn. odjazdu - to ma na prawdę spore znaczenie. W przypadku ezt proponuję słownie "Gotów" lub "Odjazd" z przedziału służbowego obok kabiny, w EU07 najlepiej radiem
Mam nadzieję, że coś się przyda. Pozdrówka i gratulacje!!!
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej