Autor Wątek:  MaSzyna 20.09 - problemy  (Przeczytany 64450 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline mk_zamosc

  • Wiadomości: 26
    • Zobacz profil
    • Mój kanał:
  • Otrzymane polubienia: 2
Odp: MaSzyna 20.09 - problemy
« Odpowiedź #150 dnia: 21 Września 2020, 23:59:11 »
A, źle spojrzałem- myślałem że masz nieaktywny przycisk START. Zapewne chodzi o brak unikalnych nazw wagonów- jutro zweryfikuję i wrzucę wersję z poprawkami.

Bez problemu można  już się poruszać pomiędzy wagonami, ale zauważyłem kolejną usterkę (może tylko u mnie) mianowicie, gdy podjeżdża lokomotywa AI pod skład jeszcze dobrze się nie podczepi słychać charakterystyczne uderzenie sprzęgów.
No nie wiem może 0,5m-1m?
Procesor:AMD A6-9225 RADEON R4, 5 COMPUTE CORES 2C+3G 2.60 GHz
Zainstalowana pamięć RAM: 4,00 GB (dostępne: 3,89 GB)

Offline MKdudu

  • Wiadomości: 360
    • Zobacz profil
  • Otrzymane polubienia: 2
Odp: MaSzyna 20.09 - problemy
« Odpowiedź #151 dnia: 22 Września 2020, 11:07:58 »
Witam.
 Po zainstalowaniu się MaSzyny, klikam ikonkę startera, po czym wyświetla mi komunikat o aktualizacji, po zakończeniu aktualizacji wyskakuje błąd tejże aktualizacji. Wówczas w folderze z MaSzyną pojawia mi się druga ikonka startera o nazwie "StarterOld".
^^PR Rzeszów^^

Offline szczawik

  • Deweloper
  • Wiadomości: 1454
    • Zobacz profil
  • Otrzymane polubienia: 407
Odp: MaSzyna 20.09 - problemy
« Odpowiedź #152 dnia: 22 Września 2020, 11:10:09 »
Usuń ten plik. Być może zainstalowałeś w katalogu w którym program nie miał uprawnień do usunięcia pliku.

Offline MKdudu

  • Wiadomości: 360
    • Zobacz profil
  • Otrzymane polubienia: 2
Odp: MaSzyna 20.09 - problemy
« Odpowiedź #153 dnia: 22 Września 2020, 11:25:04 »
Usuń ten plik. Być może zainstalowałeś w katalogu w którym program nie miał uprawnień do usunięcia pliku.
Katalog stworzyłem w trakcie instalacji w momencie w którym wybiera się folder docelowy instalacji. Martwi mnie teraz ta aktualizacja która się nie powiodła. Jakby kto pytał pracuję na Windows 10, zaktualizowany w pełni.
^^PR Rzeszów^^

Offline szczawik

  • Deweloper
  • Wiadomości: 1454
    • Zobacz profil
  • Otrzymane polubienia: 407
Odp: MaSzyna 20.09 - problemy
« Odpowiedź #154 dnia: 22 Września 2020, 11:30:02 »
Aktualna wersja Startera to 5.6- jeśli ją masz, to wystarczy usunąć poprzednią wersję. Odnośnie katalogu chodziło o to, czy jest to np. w Program Files. Możesz dodatkowo sprawdzić plik bledy.txt w katalogu /starter.

Offline Stele

  • Zasłużony dla Symulatora
  • Wiadomości: 10131
    • Zobacz profil
  • Otrzymane polubienia: 2596
Odp: MaSzyna 20.09 - problemy
« Odpowiedź #155 dnia: 22 Września 2020, 12:41:11 »
Przy ostatniej aktualizacji też wywaliło mi błąd i nie skasowało backupa, ale nowa działa. Symulator w folderze na dysku niesystemowym.
Mój kanał youtube

Offline MKdudu

  • Wiadomości: 360
    • Zobacz profil
  • Otrzymane polubienia: 2
Odp: MaSzyna 20.09 - problemy
« Odpowiedź #156 dnia: 22 Września 2020, 21:32:16 »
Aktualna wersja Startera to 5.6- jeśli ją masz, to wystarczy usunąć poprzednią wersję. Odnośnie katalogu chodziło o to, czy jest to np. w Program Files. Możesz dodatkowo sprawdzić plik bledy.txt w katalogu /starter.

Tak, wyświetla mi wersję 5.6 . Jeśli chodzi o katalog to nie posiadam katalogu Program Files, MaSzyne wgrałem na dysk D:/MaSzyna. Natomiast plik bledy.txt jest pusty.
^^PR Rzeszów^^

Offline szczawik

  • Deweloper
  • Wiadomości: 1454
    • Zobacz profil
  • Otrzymane polubienia: 407
Odp: MaSzyna 20.09 - problemy
« Odpowiedź #157 dnia: 22 Września 2020, 22:20:53 »
Póki co wypuściłem małą poprawkę, jednak to niekoniecznie jest z tym powiązane. Będę jeszcze sprawdzał ten temat. W każdym bądź razie jeśli program wyświetla nowy numer wersji to jest dobrze.

Offline Darriio100

  • Wiadomości: 21
    • Zobacz profil
  • Otrzymane polubienia: 11
Odp: MaSzyna 20.09 - problemy
« Odpowiedź #158 dnia: 22 Września 2020, 22:29:11 »
Aktualizacja startera 5.6.1 przebiegła u mnie prawidłowo.

Offline bumer

  • Fotograf
  • Wiadomości: 447
  • Only PKP Classic
    • Zobacz profil
  • Otrzymane polubienia: 194
Odp: MaSzyna 20.09 - problemy
« Odpowiedź #159 dnia: 23 Września 2020, 12:51:41 »
No dzień dobry ogółem. Pobrałem kilka dni temu tę paczkę. Dzisiaj na szybko chciałem sprawdzić działanie tej paczki. Uruchomiłem L053 poranek, EP07. Pod względem FPS mój stary laptop świetnie daje radę. Ale do rzeczy. Uruchamiam siódemkę, powietrza w układzie jest, pantografy się podniosły, 3 kv na woltomierzu. Próbuję uruchomić wyłącznik szybki i zero reakcji. Szybki nie załącza się. Uruchamiam siódemkę jak zawsze, bateria, pantografy i tak dalej. Nie wiem, może coś nie doczytałem lub przeoczyłem albo coś źle robię. Może ktoś z was miał taki problem ?
SU46-048 SU46-037 ST43-189 ST43-242 EN57-1146 EN57-837 EP07-330 RES 619-8

Offline ganc

  • Wiadomości: 7
    • Zobacz profil
  • Otrzymane polubienia: 2
Odp: MaSzyna 20.09 - problemy
« Odpowiedź #160 dnia: 23 Września 2020, 12:58:13 »
bumer, odblokowałeś przekaźnik różnicowy silników trakcyjnych przed załączeniem WS?

Offline bumer

  • Fotograf
  • Wiadomości: 447
  • Only PKP Classic
    • Zobacz profil
  • Otrzymane polubienia: 194
Odp: MaSzyna 20.09 - problemy
« Odpowiedź #161 dnia: 23 Września 2020, 13:06:30 »
Kolego @ganc taki stary maszynowicz ze mnie ale tego nie zrobiłem. Dotychczas śmigałem na starej paczce z 2019 roku. Tam uruchamiałem elektrowóz w sposób: bateria, pantografy, szybki, przetwornica i sprężarka. Jakbyś mógł powiedzieć, którym klawiszem włączyć przekaźnik silników trakcyjnych to byłbym wdzięczny. Skoro tak pytasz a tego nie zrobiłem to być może to jest ta przyczyna. Wrócę w nocy z roboty to sprawdzę.
SU46-048 SU46-037 ST43-189 ST43-242 EN57-1146 EN57-837 EP07-330 RES 619-8

Offline matek123

  • Moderator
  • Wiadomości: 5582
    • Zobacz profil
  • Otrzymane polubienia: 1751
Odp: MaSzyna 20.09 - problemy
« Odpowiedź #162 dnia: 23 Września 2020, 13:09:01 »
Poszukuję zdjęć na tekstury pociągów sieciowych. Szczególnie platform z pomostami.

Offline EU40

  • Zasłużony dla Symulatora
  • Wiadomości: 2170
  • Wszyscy ze wsi, ja jeden z Pilawy
    • Zobacz profil
  • Otrzymane polubienia: 354
Odp: MaSzyna 20.09 - problemy
« Odpowiedź #163 dnia: 23 Września 2020, 17:22:05 »
Przyjacielu @bumer. Nacisnijże przycisk na pulpicie myszeczką, prawym wskazującym tenże ku głebi naciskając.
Rozczyn dzieł Marksa wlany w bydląt czaszki
Wytwarza z mózgiem przedziwną miksturę.

Offline tor424

  • Wiadomości: 123
  • Spokojny człowiek
    • Zobacz profil
    • Wielkopolska galeria kolejowa.
  • Otrzymane polubienia: 41
Odp: MaSzyna 20.09 - problemy
« Odpowiedź #164 dnia: 24 Września 2020, 08:40:22 »
W lowpoly impulsa nie ma oświetlenia kabiny. Jeśli zaświecimy światło w kabinie to nie widać tego z zewnątrz tylko dalej jest tak jakbyśmy go w ogóle nie zaświecali. Wróciły także dźwięki "startu odrzutowca" gdy czasem wyjdziemy na zewnątrz.
« Ostatnia zmiana: 24 Września 2020, 08:43:36 wysłana przez tor424 »
Pasjonat elektroniki, informatyki i programowania - C++,C#,Lua i reverse engineering

Offline Stele

  • Zasłużony dla Symulatora
  • Wiadomości: 10131
    • Zobacz profil
  • Otrzymane polubienia: 2596
Odp: MaSzyna 20.09 - problemy
« Odpowiedź #165 dnia: 24 Września 2020, 09:01:05 »
Nie potwierdzam. Oświetlenie działa jak trzeba.
Dźwięki mają losowe przesunięcie fazowe i częstotliwościowe. Wejście sobie teraz w fazę to to jakiś promil szansy. Nie wiem co ci dalej dudni, ale więcej nie wymyślisz.
Mój kanał youtube

Online chyzy17

  • Wiadomości: 245
    • Zobacz profil
  • Otrzymane polubienia: 3
Odp: MaSzyna 20.09 - problemy
« Odpowiedź #166 dnia: 24 Września 2020, 11:47:25 »
Może nie tyle problem co pytanie techniczne. Jak połączyć ze sobą 2 impulsy żeby była możliwość przejścia do drugiej jednostki? Wybierając opcje przejście w kabinie b pierwszej jednostki wyskakuje komunikat w stylu, że opcja nie jest dostępna dla tego typu.

Offline matek123

  • Moderator
  • Wiadomości: 5582
    • Zobacz profil
  • Otrzymane polubienia: 1751
Odp: MaSzyna 20.09 - problemy
« Odpowiedź #167 dnia: 24 Września 2020, 11:55:21 »
Trzeba się przesiąść za pomocą klawisza F5.
Poszukuję zdjęć na tekstury pociągów sieciowych. Szczególnie platform z pomostami.

Offline Maszynista_94

  • Wiadomości: 216
  • Z MZK Skierniewice zawsze po drodze...
    • Zobacz profil
  • Otrzymane polubienia: 24
Odp: MaSzyna 20.09 - problemy
« Odpowiedź #168 dnia: 24 Września 2020, 12:15:00 »
Starter nie wyświetla w magazynie składów złożonych z samych wagonów, co znacząco utrudnia wymianę ich w symulatorze, a z poziomu startera jest niemożliwe.

Offline matek123

  • Moderator
  • Wiadomości: 5582
    • Zobacz profil
  • Otrzymane polubienia: 1751
Odp: MaSzyna 20.09 - problemy
« Odpowiedź #169 dnia: 24 Września 2020, 12:47:14 »
Odznacz krzyżyk "tylko do prowadzenia" i zaznacz, żeby pokazywało pociągi ai.
Poszukuję zdjęć na tekstury pociągów sieciowych. Szczególnie platform z pomostami.

Offline Maszynista_94

  • Wiadomości: 216
  • Z MZK Skierniewice zawsze po drodze...
    • Zobacz profil
  • Otrzymane polubienia: 24
Odp: MaSzyna 20.09 - problemy
« Odpowiedź #170 dnia: 24 Września 2020, 13:25:29 »
Pomogło, dziękuję.
« Ostatnia zmiana: 25 Września 2020, 08:43:43 wysłana przez matek123 »

Offline szczepan673

  • Wiadomości: 5
    • Zobacz profil
  • Otrzymane polubienia: 1
Odp: MaSzyna 20.09 - problemy
« Odpowiedź #171 dnia: 24 Września 2020, 21:54:50 »
Mam problem ,
Sceneria L053 poranek , ładowanie 36We , czyli implus na pociągu 33144 , wjeżdżam w perony na sandomierzu , zmieniam kabine i rzekomo o 6:00 mam odjazd , lecz pojawia się problem bo nie wczytuje się Rj . Próbowałem 2 razy reinstall robić i nic nie dało



Proszę się zapoznać z regułami interpunkcji i je stosować. Nie stawia się spacji przed znakami interpunkcyjnymi.
Matek123
« Ostatnia zmiana: 25 Września 2020, 07:55:38 wysłana przez matek123 »

Offline Turbokibel

  • Wydział Repozytorium
  • Wiadomości: 1491
    • Zobacz profil
  • Otrzymane polubienia: 1213
Odp: MaSzyna 20.09 - problemy
« Odpowiedź #172 dnia: 24 Września 2020, 21:57:15 »
Załącz log.txt.

Offline szczepan673

  • Wiadomości: 5
    • Zobacz profil
  • Otrzymane polubienia: 1
Odp: MaSzyna 20.09 - problemy
« Odpowiedź #173 dnia: 24 Września 2020, 22:26:44 »
Log.txt.
« Ostatnia zmiana: 25 Września 2020, 07:53:40 wysłana przez matek123 »

Offline Czarodziej

  • Wiadomości: 322
    • Zobacz profil
  • Otrzymane polubienia: 73
Odp: MaSzyna 20.09 - problemy
« Odpowiedź #174 dnia: 25 Września 2020, 10:27:49 »
Podobnie dzieje się po manewrach i zapięciu lokomotywy dwuczłonowej.

Offline AlbatrosPoland

  • Wiadomości: 20
    • Zobacz profil
  • Otrzymane polubienia: 11
Odp: MaSzyna 20.09 - problemy
« Odpowiedź #175 dnia: 27 Września 2020, 14:13:29 »
Błąd który zgłaszałem rozwiązałem:
Ściągnąłem na nowo ten plik skompresowany (nie wiem, czy słusznie to nazywam) i rozpakowałem. Działa jak należy.
Pojazdy: Cała flota Albatros Poland, Logwin, MZK Bydgoszcz
Lokomotywy: ET22
Szybowce: Bocian, Puchacz

Offline Union Pacific

  • Wiadomości: 30
    • Zobacz profil
  • Otrzymane polubienia: 14
Odp: MaSzyna 20.09 - problemy
« Odpowiedź #176 dnia: 27 Września 2020, 18:03:09 »
Ja z kolei mam problem z edycja skladow. We wszystkich sceneriach moge jedynie edytowac maszyny, ktore sa przypisane do scenerii jako te aktywne, ktore mozna prowadzic. Nie mam natomiast wplywu na edycje skladow i np. w scenerii Jawor pociag osobowy 1 moge sobie zamienic lokomotywe, natomiast jestem skazany na bohuna w malowaniu Polregio jako sklad. Nie wiem  czy nie nastapil jakis blad w instalacji, albo po prostu nie wiem, gdzie tego szukac. Probowalem to znalezc:)
Intel Core i7-7700HQ (2.8 GHz, up to 3.8 GHz, 6 MB cache, 4 cores) Kaby Lake Processor + NVIDIA GeForce GTX 1050 (4 GB GDDR5 dedicated) ,  32GB System Memory

Offline Piotr93

  • Deweloper
  • Wiadomości: 1521
    • Zobacz profil
  • Otrzymane polubienia: 867
Odp: MaSzyna 20.09 - problemy
« Odpowiedź #177 dnia: 27 Września 2020, 18:13:12 »
Zaznaczyłeś pokazuj pojazd  AI? po odznaczeniu "tylko do prowadzenia" pokażą ci się wszystkie składy.


Offline pawelek2011

  • Wiadomości: 32
  • EN57 to złom
    • Zobacz profil
  • Otrzymane polubienia: 4
Odp: MaSzyna 20.09 - problemy
« Odpowiedź #178 dnia: 27 Września 2020, 18:41:58 »
Dzień Dobry, przepraszam za to wczorajsze zamieszanie, ale mam kolejny problem z Impulsami i Elfami. Na każdym scenariuszu i scenerii gdy zmieniam (edytuję) skład na właśnie Impulsa i Elfa, to automatycznie załącza mi się sterowanie przez komputer. Nic nie wciskałem. (Tym bardziej Shift+Q). Dałbym loga, ale nie chce mi się wysłać. A gdy wysyłam go to tracę całą treść wiadomości. Tak na poważnie.
Jeśli już to pisałem to najmocniej przepraszam. (To nie jest nabijanie postów, tylko problem). Jeśli chcecie więcej informacji, to piszcie.
Dziękuję za pomoc i Pozdrawiam.
Procesor: Intel Core i5 9400F (6 rdzeni) 2,90 ghz (9 MB cache) Intel B365, RAM 32 gb
Karta grafiki AMD Radeon Rx580 8192 MB GDDR5 (pamięć własna)
Dysk: SSD 240 + HDD 1000 gb

Offline Union Pacific

  • Wiadomości: 30
    • Zobacz profil
  • Otrzymane polubienia: 14
Odp: MaSzyna 20.09 - problemy
« Odpowiedź #179 dnia: 27 Września 2020, 19:14:45 »
Piotr 93, dziekuje, problem rozwiazany.
Intel Core i7-7700HQ (2.8 GHz, up to 3.8 GHz, 6 MB cache, 4 cores) Kaby Lake Processor + NVIDIA GeForce GTX 1050 (4 GB GDDR5 dedicated) ,  32GB System Memory