Witajcie.
I tak se pomyslałem że gdyby te trasy wszystkie tzn "schorty" polaczyc w jedną całość to by byla niezła długa trasa :)
A nie będzie przeszkód? Bo teoretycznie można to zrobić, ale czasem nie pokaszanią się eventy? Czy nie będzie przeszkód z połączeniem????
Jeśli w żadnej takiej trasie nie powtarzałyby się nazwy
eventów, to nie powinno być problemów. Tylko, że wtedy każda z tych tras, mimo, że w jednym pliku, stanowiłaby autonomiczną misję.
Dlatego z pewnością trzeba by było wszystkie
eventy przeprojektować tak, aby faktycznie było "widać" współdziałanie tych tras z sobą.
Jednak wszystkie te trasy musiałyby używać innego obszaru przestrzeni 3D użytej do ich tworzenia. Mało tego, jeśli miałyby być części wspólne tych tras, to krańcowe tory (czyli ich punkty końcowe i wektory końców) powinny dokładnie do siebie pasować.
To jeszcze nie wszystko. Oczywiście dochodzi teren czy drogi - to także musiałoby z sobą dokładnie pasować. Nie wspominam już o sieci trakcji elektrycznej...
Wiecie co... jakoś tego nie widzę ;-). A zresztą, kiedyś na forum ktoś już o tym pisał (bodajże o połączeniu
Quarkowa z
Testowem albo coś w ten deseń) i także nikt nie miał pomysłu jak to zrobić.
Dlatego dany twórca, gdy projektuje trasę, powinien przewidzieć już wcześniej wszelkie możliwości jej późniejszej rozbudowy, tak, żeby nie mieć później problemów z dodawaniem kolejnych misji do scenerii.
I, tak jak słusznie zauważyli koledzy - nie ma sensu robić traski o długości 11 km do symka. Taką traskę (choć co prawda bez drutów) to i ja mogę zrobić w
Jet'cie (mówię serio! poczytajcie moje tutoriale w dziale
Pomoc) wraz z terenem, drogami, semaforami, a nawet przejazdami kolejowymi. Pewnie nawet dałoby się tam ręcznie powstawiać jakieś drzewa czy budynki.
Jeśli już robić jakąś trasę, to długą na kilkadziesiąt kilometrów. A, żeby była możliwość wyboru: czy się chce tylko przejechać skądś dokądś, czy też wykonać taką długą służbę na trasie - powinno być dużo składów i towarzyszących im różnorodnych misji.
Takie jest moje zdanie :-). A co Ty na to,
@ EU7_304? :-)
Pozdrawiam Was serdecznie.