Zgłaszam analogiczny problem jak parę postów wyżej @Siecool
AI ma problemy z ciężkimi składami (~3000-3400 ton) rozrywa i wykoleja przy rozruchu ze stacji/ograniczenia. Zauważyłem to na Kaliskiej ale że jest to unoff to zestawiłem taki sam skład ET41 i 3000 brutto na paczkowej L053 poranek i exe z paczki 20.04, na odcinku Dębica Tow. a podg Krapikowik AI zwolniło na przejeździe do 30 km/h zgodnie z ograniczeniem później przyspieszyło i skład się rozerwał i wykoleił. Problem wydaję mi się tkwi w tym że AI nieodhamowuje porządnie długiego składu albo przeładowuje, daje ostro w nastawnik, wagony "sprężynują" i rozrywa skład i czasem wykoleja cześć wagonów, prowadząc pociąg samemu nie zdarzyło mi się rozerwać składu a co ciekawe dzieje się tak bez względu na stan wpisu crashdamage w eu07.ini, być może nakładają się tu jeszcze spadki/wzrosty napięcia w sieci trakcyjnej, co bezpośrednio przekłada się na wartości prądów przez to moment obr. silników ergo siłę trakcyjną na haku a właściwie jej "pik". Jeżeli będą potrzebne raporty log/error/trainset/whatever to podeślę.
PS. Pierwszy post na forum po latach "inkoguto". Wielki szacun za Waszą pracę w rozwój symulatora.