W wątku cicho, bo o wszystkim piszę na FB, ale nie każdy korzysta, więc małe podsumowanko tutaj.
Powstało sporo modeli dedykowanych:
- Nastawnia LB (Leboszowice)
- Nastawnia LB-1 (Leboszowice)
- Nastawnia Nb (podg. Nieborowice)
- Nastawnia KL (Kotlarnia)
- Post. 1 (Kotlarnia)
- Nastawnia Rd (podg. Rudy)
- Nastawnia Ce (podg. Czechowice)
- Nastawnia Mi-2 (stacja Michał) (zdjęcia podesłał Dawid Petelicki)
- Strażnica przejazdowa nr 28 (Zabrze, ul. Brygadzistów)
Mam też materiały na nastawnię podg. Drama oraz drugą nastawnię ze stacji Michał.
Powstały tekstury następujących lokomotyw: (podziękowania dla @KWK Kebab za udostępnienie zdjęć).
- TEM2 - 001
- TEM2 - 052
- TEM2 - 124
- TEM2 - 277
W kolejce: TEM2 - 142, TEM2 - 149, TEM2 - 234, TEM2 - 107.
Osobiście przemierzyłem pieszo całą linię 302 od Kotlarni do Rybnika, linię 304 od Kotlarni do Nieborowic oraz linię 301 od Kotlarni do dawnego podg. Łącza. W obliczu nadchodzącej likwidacji niedługo tego samego dokonam na linii 306. Efektem wypraw było zdobycie informacji o lokalizacji wskaźników i profilu pionowym.
Analiza profilu pionowego polegała na znalezieniu miejsc, w których znajdują się załomy. Następnie korzystając z danych SRTM, NMT-100 oraz map topograficznych ustaliłem wysokość tych miejsc nad poziomem morza.
Mam też kompletną sygnalizację na większości posterunków - tutaj wielkie podziękowania naleźą się @jageerowi który podarował plany praktycznie wszystkich posterunków. Brakuje jedynie danych dla Szybu Bojków oraz planowanej KWK Sośnica / ewentualnie KWK Knurów / ewentualnie KWK Szczygłowice. Te dane, podobnie jak w przypadku profili pionowych, zdobywam osobiście.
Najbliższe plany na przyszłość to modelowanie kolejnych dedykowanych obiektów, następnie zaczną się prace nad tworzeniem terenu - z tej okazji powstanie specjalny plugin do Blendera.