Dobra, najwyższy czas upublicznić to co mamy,
Nowa Kaliska na bazie obróconej Ra i paczki mareczka. Co zostało zmienione przez Ra:-Sceneria jest obrócona o 180 stopni, dzięki czemu zachód słońca jest na zachodzie, wschód na wschodzie
-Lekkie zmiany w eventach
-Usunięcie maxdistów sieci trakcyjnej
Co zostało zmienione przeze mnie, gg, i kubę_pl-Dokończenie obracania scenerii (sieć trakcyjna, słupy sieci trakcyjnej, słupki hektometryczne) [ja]
-Parę podmian na nowsze semafory, przez co można było wywalić parę t3d i .inc [ja]
-Poprawa inców i tekstur stacji (usuwanie zbędnych kanałów alfa, ujednolicenie maxdistów) [gg]
-Przypisanie budynkom tekstur dachów [gg]
-Dodane kozły betonowe w ZWK [gg]
-Początki przystosowania taboru pod MaSzynę 20.09: zastąpienie wagonów 1xxA 120A na nowe 120a_v1 diesla, podmienione bipy, zastąpienie wagonów eams na 401zl i 401zp, parę byków v2 na v3 [kuba_pl i ja]
-Wywalanie starych znaków i zbędnych folderów [ja]
-Podmiana pól z trupa "bigl100pszenica" na pola paczkowe (pole1 i pole3) [ja i gg]
-Misje z włókniarzem i cegielskim teraz zaczynamy w lokomotywie, a nie na stacji w kibelku czy odstawionej lokomotywie
-Zwiększona różnorodność tekstur taboru [ja]
-(eksperymentalne) Podniesienie prędkości startowej składów z 5km/h na 35 (włókniarz) i 99 (cegielski), bowiem składy tyle jechałyby gdyby sceneria była przedłużona do Międzylesia i Herbów [ja]
I jeszcze jedno, teraz mamy repo kaliskiej [https://eu07.pl/svn/kaliska]
LINK DO PACZKI: https://eu07.pl/userfiles/27025/Kaliska%20v1.0.0%20.7zZnane błędy: - Niektóre słupy od sieci trakcyjnej są nadal źle obrócone. Jak taki słup znajdziecie, proszę otworzyć okno Debug (F12), polecieć do miejsca gdzie słup dotyka sieci, następnie otworzyć zakładkę "camera" i zrobić screena/spisać współrzędne. Słupy próbuję na biężąco naprawiać.
-Jako że stare pola miały w innym miejscu pivot niż te paczkowe, były źle obrócone. Większość źle obróconych pól zostało naprawionych, ale jeszcze jest parę takich pól. Podobnie jak w poprzednio, F12, zakładka camera i screen/spisać współrzędne.
-Mogą się zdarzać losowe zdarzenia typu czołowe zderzenie albo źle przestawiona zwrotnica. Na razie w eventach nie grzebaliśmy.
-Brakujące tekstury semaforów. Semafory w OW jak się okazuje są do zrobienia od nowa - są w złych pozycjach.
-Cegielski nie mieści się w peronie ZWK. Winą jest peron, która zamiast długości 300m ma 200m.
Sami tego też w szybkim czasie nie naprawimy, wasza pomoc jest mile widziana. Dobra, dość mojego gadania - życzę samych S2 :)
edit: łatka na opis scenerii - opis miał chińskie krzaczki z powodu konwersji z UTF-8 na ANSI.