Kolego @Air: jaki problem podstawić sobie składy takie, jakie się chce? Nie widzę żadnych przeciwwskazań, szczególnie w czasach, gdzie robi się to tak łatwo. Nie rozumiem też narzekania na historyczne malowania, składy. Nie wiem jak ogromny scenariusz tworzysz i ile będziesz go tworzył, skoro nie wystarcza Ci lokomotyw w aktualnych malowaniach. Ja na szybko licząc, znalazłem ponad 60 siódemek w aktualnych malowaniach, z dwie, trzy ósemki, EP05-23, skody, dragon, 6Dg, BR285, kilkanaście traksów, parę ET42, parę ET41, z czego istnieje nieoficjalny dodatek z wersją po modernizacji, ponad 25xET22, TEM2, 1xSU46, SA133, SA134, kilkanaście SM42, w ST43 też się coś znajdzie, ST45, z EZT masz EN57-2xxx, EN57AKL, EN71AKS, parę aktualnych malowań EN57, Elfy, jako AI 754...Musiałbyś chyba połączyć wszystkie scenerie w Maszynie, żeby to zmieścić i narzekać, że nie masz z czego wybierać. Sceneria L053, Bałtyk jest odwzorowana na dzisiejsze czasy. Każdy robi takie dodatki, na jakie ma ochotę. Nikt nikomu za to nie płaci. I kolega @pozdze też nie musi się spowiadać z planu dnia i tłumaczyć dlaczego nie zajmuje się tą scenerią, bo nikogo nie powinno to interesować. Każdy kto chce, może zacząć coś tworzyć, może kombinować, przerabiać. Muszę to też potwierdzić, że Kaliska jest jedną z dwóch moich ulubionych scenerii i nie wyobrażam sobie symulatora bez niej.