Nadal nie masz pliku z sygnalizacją zaktualizowanego. Braki W4 nie powinny się logować. Obecnie w "towarowy2" wprowadziłem łączenie eventu z torem poprzez nazwę toru w nazwie eventu. Jak się upewnię, że to działa tak, jak myślę, to dołączę nowe EXE 465. Ma ono jeszcze kilka innych poprawek.
Dodano: 21 Lutego 2015, 05:59:30
Myślałem, że do dziś rana uda mi się zintegrować klony, niestety zabrakło paru godzin. Klon "regio" ma jeszcze 66 torów, a pozostałe 58, czyli zostało mi do zrobienia jeszcze około 1.5%. Niestety tej najbardziej uciążliwej części, bo każdemu z torów trzeba się przyjrzeć, czemu nie chce być podobny do innych. Najgorsze są konflikty odczytu semaforów (*_sem_info) z eventami sterującymi ruchem — odczyty semaforów muszą zostać, a dla pozostałych trzeba szukać innego miejsca. Ciekawym rozwiązaniem jest "multiple w torach", czyli zamiast wywołania jednego eventu z toru, wywołującego następnie kilka eventów od zwrotnic i semaforów, tor jest podzielony na kilka krótszych, z których każdy przestawia inną zwrotnicę.
Dodano: 21 Lutego 2015, 20:25:20
Właśnie zakończyłem unifikację torów we wszystkich ośmiu klonach. Teraz będę po kolei je uruchamiał, aby jeszcze sprawdzić logowane błędy i ewentualnie coś poprawić. Następnie zrobię paczkę do testów na zamknięcie tego etapu.
Dodano: 22 Lutego 2015, 03:19:45
Zakończyłem uruchamianie scenariuszy w celu wyeliminowania błędów. Większość z nich przejechałem przy pomocy AI, niektóre tylko częściowo — do momentu, w którym trzeba się było odpiąć od składu. Za niecałe 3 godziny wygeneruje się nowa paczka z plikami. Paczkę tę dodatkowo umieszczę obok linia61old.7z, aby można było ewentualnie poprawiać błędy w stanie przed przesunięciem torów, gdybym nie zdążył z przesuwaniem do paczki całościowej.
Dodano: 22 Lutego 2015, 13:16:40
Do katalogu z paczkami dorzuciłem plik linia61unifikacja.7z. Zawiera ona połączone tory wszystkich klonów, pozostałe pliki, które nie były modyfikowane oraz EU07.EXE 465, które obsługuje alternatywny sposób łączenia eventów z torami (poprzez umieszczenie nazwy toru w nazwie eventu wraz z końcówką :event1 albo :event2).