Witam, na wstępie wielkie dzięki za wprowadzenie licznika kilometrów. Przejechałem scenariusz I61+I144 i chcę zapytać tych którzy go przejechali czy macie podobne wrażenia. Na początek wydaje mi się że ambient jest stanowczo za ciemny jak na godzinę 13:45. Wygląda to dosyć nierealnie, co najmniej na godzinę 21:00. Wiem że można to zmienić ręcznie, ale pasowało by ustawić automatyczny jednak trochę jaśniejszy. Drugi problem to widoczność semaforów. Nie wiem czy tylko ja tak mam, ale widoczność jest co najmniej mizerna. Czasami muszę praktycznie dojechać do semafora by zobaczyć co wyświetla. Podczas jazdy z prędkością powyżej 80 km/h, prowadzenie składu staje się niemożliwe. Zamieszczam screena, jak widać, są tylko lekko jarzące się plamki. Czasem nie wiadomo czy semafor jest zwrócony w naszą stronę czy w przeciwną, nie mówiąc już o sygnale jaki wyświetla. Nie wiem czy tak jest, ale wydaje mi się że jasność świecenia dostosowywuje się do ambient, czyli w dzień świecą jaśniej, wieczorem ciemniej, a w nocy ledwo co. Takie mam wrażenie w wielu sceneriach i uważam że ich widoczność jest niedostateczna. Jak można by to zmienić bez wywracania wszystkiego do góry nogami? Kolejna rzecz, to urealnienie nieco rozkładu jazdy. Przejechanie scenariusza bez spóźnień jest praktycznie niewykonalne. Czas przejazdu pomiędzy stacjami wyliczony wedle maksymalnych prędkości dopuszczalnych na szlaku. Tak nikt nie jest w stanie jechać. Brak jakichkolwiek rezerw czasowych, wjazd na stację, zatrzymanie, rozładunek i załadnuek pasażerów oraz odjazd, w jednej minucie. Należało by to urealnić. Chyba że potraktujemy to z przymrużeniem oka. Ostatnie spostrzeżenie, jakieś dziwne zachowanie się hamulców w EN57. Np. na stacji Pawionków, musiałem hamować awaryjnie bo na pierwsze 2 stopnie skład wogóle nie zareagował. Potem zauważyłem że gdy hamuję podczas jazdy np, na pozycji 2, ciśnienie osiąga wartość "2", podczas gdy na postoju w tej samej pozycji kranu osiąga "2,5". Nie wiem czym to jest spowodowane. Jeszcze jedna, można by to nazwać propozycja, mianowicie dotyczy rozmów słyszanych w radiu nie dotyczących scenariusza. Obecnie chyba jest tak, że jest to przypisane do ewentu i ciągle na jednym scenariuszu będziemy słyszeli te same rozmowy. Moja propozycja, by to było losowe odtwarzanie, wszystkie ewenty które są przypisane do dźwięków nie związanych bezpośrednio ze scenariuszem można by wyrzucić, a odtwarzanie przypisać exe.