@darek71wrc - Problem polega na tym, że nieco inna jest kwestia samej "realności świata kolejowego" jak to nazwałeś, a co innego rozpowszechnianie tego typu materiałów. Mam wiedzę i styczność ze światem górniczym, i śmiem stwierdzić, że rozmowy kolejowe przy górniczych są niczym gaworzenie bobasów. Ale nie spotkałem się z faktem, aby górnicy na poziomie przenosili ten realizm poza bramę kopalni. Wiem, że znajdzie się takich kilku, kilkudziesięciu czy kilkunastu. Ale prawie wszyscy zachowują się inaczej (zgodnie z piękną matematyczną definicją, że "prawie wszyscy, to wszyscy oprócz skończonej ilości"). Pojawia się zatem pytanie - czy o realności symulatora świadczą tego typu nagrania? Jeżeli są one niezbędne do zrozumienia treści, to ok, chylę czoła. Ponadto, jako swoisty "produkt", Symulator powinien być odpowiednio oznakowany, bo w obecnej sytuacji nowi użytkownicy są zaskakiwani treściami niewłaściwymi.
Krótko - nie zgadzam się z tezą, że "skoro inni klną, to ja też mogę. Skoro inni kradną, to ja też mogę. Skoro inni zabijają, to ja też mogę". Jeżeli się mylę - dziękuję, wychodzę.