Autor Wątek:  Problemy z Paczką Całościową 2009  (Przeczytany 215985 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Rudzik

  • Wiadomości: 2028
    • Zobacz profil
  • Otrzymane polubienia: 103
Odp: Problemy z Paczką Całościową 2009
« Odpowiedź #150 dnia: 17 Stycznia 2010, 15:44:20 »
Pewnie źle wypakowane. Spróbuj jeszcze raz.

Offline konrad555

  • ZbanowanyZbanowany
  • Wiadomości: 24
    • Zobacz profil
  • Otrzymane polubienia: 0
Odp: Problemy z Paczką Całościową 2009
« Odpowiedź #151 dnia: 17 Stycznia 2010, 15:49:59 »
Wypakować do jakiegoś nowego folderu, czy bezpośrednio na pulpit??

Offline jussi19

  • Wiadomości: 178
    • Zobacz profil
  • Otrzymane polubienia: 7
Odp: Problemy z Paczką Całościową 2009
« Odpowiedź #152 dnia: 17 Stycznia 2010, 15:51:52 »
Wypakować do jakiegoś nowego folderu, czy bezpośrednio na pulpit??
Wypakuj obojętnie gdzie, tylko pamiętaj, że nie jest to nakładka do starej paczki.

Offline EP08_015

  • Zasłużony dla Symulatora
  • Wiadomości: 4293
    • Zobacz profil
  • Otrzymane polubienia: 287
Odp: Problemy z Paczką Całościową 2009
« Odpowiedź #153 dnia: 17 Stycznia 2010, 15:52:26 »
Niestety wgranie sterownikow 812 do ati nie rozwiazalo problemu. Ponizej scren.

Jak widac, paczka ta nie jest przeznaczona dla osob posiadających ATI "PIERDAFONY".
Koniec tworczosci unoffowej i prywatnej.
http://chomikuj.pl/EP08-015

Offline darek71wrc

  • Wiadomości: 1364
    • Zobacz profil
  • Otrzymane polubienia: 25
Odp: Problemy z Paczką Całościową 2009
« Odpowiedź #154 dnia: 17 Stycznia 2010, 16:06:52 »
Nie wiem dlaczego u Was nie działa nowa paczka. Ja mam też ATI RADEONA 9600 na systemie Windows XP Black Edition v7 z dodatkiem servis packa 3. AMD Athlon(tm) 64 Procesor 3200+ 2.20 GHz, 2.50GB RAM i paczka działa.

Offline konrad555

  • ZbanowanyZbanowany
  • Wiadomości: 24
    • Zobacz profil
  • Otrzymane polubienia: 0
Odp: Problemy z Paczką Całościową 2009
« Odpowiedź #155 dnia: 17 Stycznia 2010, 16:07:20 »
Teraz  w końcu udało mi się rozpakować i widzę, że są fajne misje to znowu przy każdym ładowaniu wyskakują mi błędy m.in.
Scene parse error near node. Co jest tego przyczyną??

Offline Tomnord15

  • Wiadomości: 603
  • Fan ET21
    • Zobacz profil
  • Otrzymane polubienia: 24
Odp: Problemy z Paczką Całościową 2009
« Odpowiedź #156 dnia: 17 Stycznia 2010, 16:26:11 »
Jaki dać wpis do scenerii lokomotywy SM41? W katalogu nie ma tekstur tej lokomotywy.
T.N

Offline dymus

  • Zasłużony dla Symulatora
  • Wiadomości: 1046
    • Zobacz profil
  • Otrzymane polubienia: 274
Odp: Problemy z Paczką Całościową 2009
« Odpowiedź #157 dnia: 17 Stycznia 2010, 16:30:02 »
Jaki dać wpis do scenerii lokomotywy SM41? W katalogu nie ma tekstur tej lokomotywy.
Zamiast nazwy tekstury wpisujesz none.

Offline DRAGON

  • Wiadomości: 43
    • Zobacz profil
  • Otrzymane polubienia: 0
Odp: Problemy z Paczką Całościową 2009
« Odpowiedź #158 dnia: 17 Stycznia 2010, 16:41:40 »
Może mi ktoś powiedzieć z jakimi parametrami są zapisywane tekstury w DDS? i w ilu bitach?

Offline AtapiCl

  • Zasłużony dla Symulatora
  • Wiadomości: 4426
    • Zobacz profil
    • O warszawskiej części linii kolejowej nr 7 Warszawa – Lublin i nie tylko ;)
  • Otrzymane polubienia: 211
Odp: Problemy z Paczką Całościową 2009
« Odpowiedź #159 dnia: 17 Stycznia 2010, 16:44:32 »
Tekstury w dds muszą być odwrócone o 180*. Ilość bitów tak jak wcześniej - 24bpp.

Offline TOM34

  • Wiadomości: 50
    • Zobacz profil
  • Otrzymane polubienia: 0
Odp: Problemy z Paczką Całościową 2009
« Odpowiedź #160 dnia: 17 Stycznia 2010, 17:01:09 »
Jak dodać nowy tabor do PC2009 np. TEM2 sigmana żeby była widoczna w starterze?

Offline libertyn89

  • Wiadomości: 2002
    • Zobacz profil
  • Otrzymane polubienia: 2
Odp: Problemy z Paczką Całościową 2009
« Odpowiedź #161 dnia: 17 Stycznia 2010, 17:13:04 »
Zainstalowac, a nastepnie Tabor -> Sprawdz posiadany tabor.
Trzeba jeszcze uzupelnic plik textures.txt w katalogu z ta lokomtywa. Jak? @Ra opisywal to kilkukrotnie i na forum i na jego stronie.
Pozdrawiam, Karol

Offline DRAGON

  • Wiadomości: 43
    • Zobacz profil
  • Otrzymane polubienia: 0
Odp: Problemy z Paczką Całościową 2009
« Odpowiedź #162 dnia: 17 Stycznia 2010, 17:13:28 »
Tekstury w dds muszą być odwrócone o 180*. Ilość bitów tak jak wcześniej - 24bpp.
Jednak coś jest nie tak bo jak odpalę trasę to tekstura którą zrobiłem jest cała biała.

Offline libertyn89

  • Wiadomości: 2002
    • Zobacz profil
  • Otrzymane polubienia: 2
Odp: Problemy z Paczką Całościową 2009
« Odpowiedź #163 dnia: 17 Stycznia 2010, 17:14:36 »
A czym konwertowales? Wymiary sa potega dwojki?
Pozdrawiam, Karol

guest4368

  • Gość
Odp: Problemy z Paczką Całościową 2009
« Odpowiedź #164 dnia: 17 Stycznia 2010, 17:29:43 »
Nie wyświetlają mi się żadne .dds. Używam domyślnego exe, ładuje się bez problemu. Nvidia TNT2/TNT2pro. Stery: 61.77.

Offline DRAGON

  • Wiadomości: 43
    • Zobacz profil
  • Otrzymane polubienia: 0
Odp: Problemy z Paczką Całościową 2009
« Odpowiedź #165 dnia: 17 Stycznia 2010, 17:30:00 »
A czym konwertowales? Wymiary sa potega dwojki?
Próbuje na Photoshopie ale nie wychodzi.

Offline AtapiCl

  • Zasłużony dla Symulatora
  • Wiadomości: 4426
    • Zobacz profil
    • O warszawskiej części linii kolejowej nr 7 Warszawa – Lublin i nie tylko ;)
  • Otrzymane polubienia: 211
Odp: Problemy z Paczką Całościową 2009
« Odpowiedź #166 dnia: 17 Stycznia 2010, 17:44:40 »
Niektórzy zgłaszali w Photoshopie problemy (np. z alphą). Sprawdź np. w Gimpie.

Offline libertyn89

  • Wiadomości: 2002
    • Zobacz profil
  • Otrzymane polubienia: 2
Odp: Problemy z Paczką Całościową 2009
« Odpowiedź #167 dnia: 17 Stycznia 2010, 17:45:00 »
Jaki dać wpis do scenerii lokomotywy SM41? W katalogu nie ma tekstur tej lokomotywy.

Jak to nie ma? U mnie jest:
Pozdrawiam, Karol

Offline DRAGON

  • Wiadomości: 43
    • Zobacz profil
  • Otrzymane polubienia: 0
Odp: Problemy z Paczką Całościową 2009
« Odpowiedź #168 dnia: 17 Stycznia 2010, 17:55:36 »
Niektórzy zgłaszali w Photoshopie problemy (np. z alphą). Sprawdź np. w Gimpie.
Dokładnie. Jeszcze w Photoshopie mi zmieniało kolor tekstury w Gimpie działa.

EDIT:
Jednak w Gimpie też mam problem z alphą. Na loku mam wężyki białe a powinny być czarne i pod reflektorami są 2 różowe prostokąty małe.
« Ostatnia zmiana: 17 Stycznia 2010, 18:16:15 wysłana przez DRAGON »

Offline Szymoniak

  • Wiadomości: 317
    • Zobacz profil
  • Otrzymane polubienia: 3
Odp: Problemy z Paczką Całościową 2009
« Odpowiedź #169 dnia: 17 Stycznia 2010, 18:16:03 »
ZiomalCl: Przepraszam, że odpowiadam tak późno ale byłem na wyjeżdźie i nie miałem jak odpisać.. Więc co do zwrotek Nie ma ani animacji, ani nie jest możliwe przejechanie na wybrany tor.
Pzdr


   « Dodano: 17 Stycznia 2010, 18:42:37 »
Tu mam screena(zał). Żadne zwrotnice się nie przekładają i ten problem mam z wszystkimi trasami.
« Ostatnia zmiana: 17 Stycznia 2010, 18:42:37 wysłana przez Szymoniak »

Offline libertyn89

  • Wiadomości: 2002
    • Zobacz profil
  • Otrzymane polubienia: 2
Odp: Problemy z Paczką Całościową 2009
« Odpowiedź #170 dnia: 17 Stycznia 2010, 18:53:21 »
ZiomalCl: Przepraszam, że odpowiadam tak późno ale byłem na wyjeżdźie i nie miałem jak odpisać.. Więc co do zwrotek Nie ma ani animacji, ani nie jest możliwe przejechanie na wybrany tor.
Pzdr


   « Dodano: 17 Stycznia 2010, 18:42:37 »
Tu mam screena(zał). Żadne zwrotnice się nie przekładają i ten problem mam z wszystkimi trasami.

Cos mi sie zdaje ze wgrales sobie PC2009 do swojej starej paczki. Mam racje?
Pozdrawiam, Karol

Offline Szymoniak

  • Wiadomości: 317
    • Zobacz profil
  • Otrzymane polubienia: 3
Odp: Problemy z Paczką Całościową 2009
« Odpowiedź #171 dnia: 17 Stycznia 2010, 19:06:52 »
Przekopiowałem stare scenerie.(Katalog scenery) A co zrobić żeby działały mi i stare i nowe scenerie w jednym katalogu? Bo w starterze Ra mi się żadne składy po za nowymi trasami nie wyświetlają.
Aha! I po wgraniu katalogu scenery nic nie nadpisywałem!

Offline Szociu

  • Zasłużony dla Symulatora
  • Wiadomości: 828
    • Zobacz profil
  • Otrzymane polubienia: 54
Odp: Problemy z Paczką Całościową 2009
« Odpowiedź #172 dnia: 17 Stycznia 2010, 19:09:45 »
Nie wiem dlaczego u Was nie działa nowa paczka. Ja mam też ATI RADEONA 9600 na systemie Windows XP Black Edition v7 z dodatkiem servis packa 3. AMD Athlon(tm) 64 Procesor 3200+ 2.20 GHz, 2.50GB RAM i paczka działa.
To jest inna generacja kart, inne sterowniki.
Pozdrawiam.
Piotrek

Offline XCorejag

  • Wiadomości: 38
    • Zobacz profil
  • Otrzymane polubienia: 0
Odp: Problemy z Paczką Całościową 2009
« Odpowiedź #173 dnia: 17 Stycznia 2010, 19:16:38 »
Witam! Ja natomiast mam problem tego typu że gdy podjeżdżam do jakichkolwiek wagonów aby się podpiąć symulator mi się zawiesza a po minucie "wysypuje" (w każdej scenerii). Jaka może być tego przyczyna ? Wczoraj nie miałem takich problemów dopiero dzisiaj coś takiego mi się robi.

Offline AtapiCl

  • Zasłużony dla Symulatora
  • Wiadomości: 4426
    • Zobacz profil
    • O warszawskiej części linii kolejowej nr 7 Warszawa – Lublin i nie tylko ;)
  • Otrzymane polubienia: 211
Odp: Problemy z Paczką Całościową 2009
« Odpowiedź #174 dnia: 17 Stycznia 2010, 19:16:57 »
PC2009 nie współdziała poprawnie ze starymi trasami. Proszę nie wgrywać ich do PC2009 w takiej formie, jaka jest w starej wersji symulatora!

Offline libertyn89

  • Wiadomości: 2002
    • Zobacz profil
  • Otrzymane polubienia: 2
Odp: Problemy z Paczką Całościową 2009
« Odpowiedź #175 dnia: 17 Stycznia 2010, 19:17:07 »
Przekopiowałem stare scenerie.(Katalog scenery)

1. Przekopiowales stare pliki inc od zwrotnic wiec zadna z tras z PC2009 nie bedzie dzialac (zwrotnice sie nie przekladaja tak jak powinny).
2. Przekopiowales stare pliki inc semaforow. W PC2009 sa nowe semki gruntownie poprawione i uporzadkowane.
3. W starych trasach sa inne wpisy taboru wiec jak to ma niby dzialac?
Pozdrawiam, Karol

Offline konrad555

  • ZbanowanyZbanowany
  • Wiadomości: 24
    • Zobacz profil
  • Otrzymane polubienia: 0
Odp: Problemy z Paczką Całościową 2009
« Odpowiedź #176 dnia: 17 Stycznia 2010, 19:30:33 »
Można wiedzieć co jest przyczyną tego błędu:Scene parse error near node, w każdej scenerii gdy wczytuje i  w każdej sceneri brakuje jakiegoś modelu...?

Bez loga ani rusz. Wstaw, to wtedy spróbujemy Ci pomóc.
ZiomalCl
« Ostatnia zmiana: 17 Stycznia 2010, 19:31:44 wysłana przez ZiomalCl »

Offline Ty2

  • Wiadomości: 7
    • Zobacz profil
  • Otrzymane polubienia: 0
Odp: Problemy z Paczką Całościową 2009
« Odpowiedź #177 dnia: 17 Stycznia 2010, 19:33:34 »
Pisze nie dlatego aby się czepiać. Paczka działa jak mówi moja wnuczka - supejowo. Zauważyłem że na LO53 przed Sandomierzem, spotkać można dla mnie swojskie nazwy z okolic Szczecina, na nastawniach - Dziewoklicz i Szczecin Mstwo. Czytałem że robi sie poprawka do tej paczki więc można by przy okazji poprawić. pozdrawiam twórców i gratuluję.

Offline mati319

  • Wiadomości: 52
    • Zobacz profil
  • Otrzymane polubienia: 0
Odp: Problemy z Paczką Całościową 2009
« Odpowiedź #178 dnia: 17 Stycznia 2010, 19:35:14 »
U mnie ogólnie wszystko ładnie chodzi na GF 8800 GTX (sterowniki 195.62 do visty) ale mam problem w misji 2 na lini 053 (wywala mi null tracka dla mojego pociągu na stacji po pierwszym przystanku osobowym i okna w piętrusach są prześwitujące.
Mam jeszcze jedno pytanie. Czy i kiedy będzie wydana wersja smugi jaka jest na tym filmiku
&feature=related ? Ta smuga co jest w paczce jest takiej samej jakości jak te co były wcześniej czyli nienajlepszej i w nocy jak się jedzie ledwo co widać wskaźniki. Ciągle jest wrażenie jak by była mgła chociaż jej nie ma.

Offline EU40

  • Zasłużony dla Symulatora
  • Wiadomości: 2206
  • MD Kraków Prokocim
    • Zobacz profil
  • Otrzymane polubienia: 396
Odp: Problemy z Paczką Całościową 2009
« Odpowiedź #179 dnia: 17 Stycznia 2010, 19:36:23 »
Generalnie Paczka jest super. Jedyne do czego jak na razie mam zastrzeżenia:
EP09-016:
1. Dźwięki syren raczej pasują do EU07. Syreny 104E mają dźwięki bardziej realne w poprzedniej wersji.
2. Nie bardzo podoba mi się tekstura podświetlonego Haslera, dlatego zrobiłem szybkę w teksturze bardziej przeźroczystą i już jest jest o.k.
Misja linia 053 - 3:
Podczas manewrów jadę zgodnie z sygnałami manewrowymi. Przejeżdża pośpieszny, dalej jadę na "oko" aż tu nagle wjeżdżam w tarczę D1 usytuowaną w torze stacyjnym :) Przejadę się jeszcze raz, bo może zrobiłem coś nie tak.
4E:
We wpisach chk w 4E pierwszy stopień hamowania lepiej funkcjonuje przy zmianie wpisu na 0,45 lub 0,44. Przy wpisie 0,46 niejednego "sierżanta" można przerżnąć.
Poza tym wszystko działa jak należy i dziękuję Autorom Paczki za trud pracy!
« Ostatnia zmiana: 17 Stycznia 2010, 19:42:43 wysłana przez EU40 »
Rozczyn dzieł Marksa wlany w bydląt czaszki
Wytwarza z mózgiem przedziwną miksturę.