Pokaż wiadomości

Ta sekcja pozwala Ci zobaczyć wszystkie wiadomości wysłane przez tego użytkownika. Zwróć uwagę, że możesz widzieć tylko wiadomości wysłane w działach do których masz aktualnie dostęp.


Wiadomości - bprog

Strony: 1 ... 5 6 [7]
181
Bocznica / Odp: Rotfl!
« dnia: 14 Kwietnia 2011, 21:25:40 »
Wpadłem na genialny pomysł: Nagram odkurzacz i podłożę to jako dźwięk sprężarki w np. EU07 :)

182
Screeny / Odp: Rotfl!
« dnia: 14 Kwietnia 2011, 13:10:37 »
Wyciszyć głośniki – jedyny działający sposób.

183
Bieżące kolejowe / Odp: Lokomotywy 163 w centrum Polski
« dnia: 14 Kwietnia 2011, 11:57:05 »
Skodę można też często zobaczyć na szczecińskich dworcach, więc widać, że Czesi są długodystansowcami :)

184
Bocznica / Odp: Wydzielone z: Problemy z Paczką Całościową 2010
« dnia: 14 Kwietnia 2011, 11:24:26 »
W tym samym scenariuszu kibelek ma oderwane lusterko, choć być może był to zabieg zamierzony

Tak jest od sierpnia 2009, czyli od czasu, gdy wyszedł nowy model PEKAPA. I nie jest to żaden błąd.
Bocznica, libertyn89

185
Pomoc doraźna / Odp: Problemy z Paczką Całościową 2010
« dnia: 14 Kwietnia 2011, 11:02:48 »
EN57 – Bałtyk_zima

Typ procesora   Intel Pentium III Xeon, 2100 MHz (8 x 263)

Pamięć fizyczna   
W sumie   3066 MB
Użytych   1828 MB

Właściwości karty wideo   
Opis urządzenia:   NVIDIA GeForce G210M
Napis z BIOS'u:     Version 70.18.1f.0.1e
Typ mikroukładu:    GeForce G210M
Zainstalowane sterowniki   nvd3dum (8.17.12.6099), nvwgf2um,nvwgf2um

Tego się nie da określić, czy pokazać na screenie, więc nagrałem filmik:



Problem został rozwiązany w patchu. Szczegóły tutaj: http://eu07.pl/forum/index.php/topic,18202.0.html
libertyn89


186
Bocznica / Odp: Wydzielone z: Problemy z Paczką Całościową 2010
« dnia: 12 Kwietnia 2011, 19:57:00 »
Ludzie wy się cieszta, że macie chociaż 40 kb/s...

Ustne ostrzeżenie
Bocznica
libertyn89

187
Pomoc doraźna / Odp: Problem z lokomotywami 181 i 182 na EXE_120
« dnia: 30 Marca 2011, 17:53:26 »
Niestety, albo jestem wyjątkowym typem człowieka, albo metoda kolegi @szoguna specjalnie nie działa na moim komputerze. Po przerobieniu pliczku w taki sposób dalej nie działa.

188
Pomoc doraźna / Odp: Problem z lokomotywami 181 i 182 na EXE_120
« dnia: 30 Marca 2011, 07:41:16 »
@szogun, no wiesz jeżeli plik byłby pojedynczy to nic trudnego, ale wpisów takich może być więcej, wyszukiwanie ich potrwa trochę dłużej a funkcja znajdź i zamień jest nieprzydatna, chyba że znasz nazwy wszystkich obiektów w kabinie... Ja aż takim maniakiem nie jestem :)

189
Pomoc doraźna / Odp: Problem z lokomotywami 181 i 182 na EXE_120
« dnia: 29 Marca 2011, 14:18:07 »
Hm, a czy jest jakiś sposób na zrobienie tego masowo? Bo teraz misję muszę odpalać dwa razy - raz na exe 120 i, jeżeli wyskoczy błąd to jeszcze raz na exe z PC2009. W/g mnie można rozwiązać to na dwojaki sposób. Albo napisać programik, który dodawałby owe rozszerzenia do kabin za paroma kliknięciami, albo uwzględnić ten błąd przy nowym exe, którego, na pewno nie ja sam, wypatruję.
Pozdrawiam.

190
Forum / Odp: Rozdzielczość ekranu
« dnia: 29 Marca 2011, 07:46:56 »
1366x768

191
Pomoc doraźna / Odp: Nie mogę ruszyć SU46 w Całkowie
« dnia: 13 Marca 2011, 18:55:37 »
Yyy, a po co kolega chce podnosić pantografy? Bo od tego służą klawisze "O" i "P".

192
Bieżące kolejowe / Odp: Kolejowy Rotfl
« dnia: 12 Marca 2011, 20:06:32 »
To wcale nie takie rzadkie. Szczecin główny. Przepraszam za jakość zdjęć, ale robione kalkulatorem.

195
Rainsted / Odp: [Solved]Rainsted zapomina ustawienia.
« dnia: 29 Stycznia 2011, 17:52:12 »
Przepraszam, zapomniałem. Przyczyny nie znam, jednakże pobranie Rainsteda ze strony, wypakowanie go i nadpisanie wszystkich plików pomogło. Ciekawostka: Po pobraniu najnowszej wersji (w/g rainsted.com) sam starter pobrał jeszcze nowszą. o.O

Cieszę się, że problem został rozwiązany. Życzę miłej współpracy.
Zamykam.
Rozi

196
Rainsted / Odp: Rainsted zapomina ustawienia.
« dnia: 29 Stycznia 2011, 13:33:44 »
Usunięcie RAINSTED.ini niestety nie pomogło, zaś najnowszej wersji (jeżeli rzeczywiście jest) pobrać się nie da, gdyż strona jest chyba<>off-line (Błąd połączenia. Poczekam aż będzie działała i wtedy spróbuję ściągnąć, jak na razie muszę czekać.)

Staraj się pisać staranniej.
Rozi


Obiecuję poprawę.
Problem został rozwiązany, dziękuję @jochandowi za pomoc na PW. Można przenieść na bocznicę.

197
Rainsted / Odp: Rainsted zapomina ustawienia.
« dnia: 29 Stycznia 2011, 10:16:06 »
Samo nie znikło. Pewnie użyłeś jakiegoś odkurzacza i skasowałeś je.
Tak, masz rację tego się już domyśliłem.
Aktualizuj Rainsteda do najnowszej wersji.
Rainsteda mam w najnowszej wersji (1.0.97.8015)

198
Rainsted / [Solved]Rainsted zapomina ustawienia.
« dnia: 29 Stycznia 2011, 09:29:10 »
Sprawa przedstawia się następująco: po zniknięciu wszystkich plików .chk z MaSzynowego folderu postanowiłem ją przeinstalować. Wszystko ładnie pięknie, poszła paczka, SP1, i patch, działa OK z tym że... Rainsted za chiny ludowe nie chce "zapamiętać" trybu na jaki go nastawiłem. Wybieram "normalny" - po zamknięciu i ponownym uruchomieniu jest "prosty". Tak samo z innymi. ZAWSZE sam się przestawia na "prosty".
Dodam tylko, że na mojej starej paczce przed re-instalacją nie było SP1 i patcha, a działało prawidłowo. Oczywiście uruchamiam starter w uprawnieniami administratora, system Windows 7 Home Premium PL, GeForce G210 M, Intel Pentium Dual-Core T4300 2.10 Ghz.
Podaję na wszelki wypadek :)

Rozi

199
Pomoc doraźna / Odp: Obsługa Skody
« dnia: 07 Stycznia 2011, 08:33:06 »
Tak jest w rzeczywistości. Film autorstwa @mechatronika: http://www.youtube.com/watch?v=396OWue32MI, oglądaj od 1:40.
Ach, mój błąd, źle zrozumiałem pytanie. Myślałem że chodzi ogólnie o to poruszanie się wskazówki.

200
Bieżące kolejowe / Odp: Z kamerą na PKP
« dnia: 03 Stycznia 2011, 14:55:37 »
No bo zrozum, żeby pług mógł przejechać, trzeba mu odśnieżyć drogę :D

201
Tabor / Odp: SM03/04
« dnia: 01 Stycznia 2011, 09:32:01 »
A (/) i (*) używałeś? Nie mam pojęcia na jakiej zasadzie to działa (trza poczytać) ale najpierw "gazujesz" plusem a potem robisz tak, jakbyś bocznikował.

202
Tabor / Odp: SM03/04
« dnia: 31 Grudnia 2010, 21:50:44 »
Gratuluję szogun, możesz zaktualizować sobie podpis :) U mnie działa aż miło.

203
Tabor / Odp: SM03/04
« dnia: 31 Grudnia 2010, 20:47:09 »
Pobrałem na nowo paczkę. Lokomotywka działa, wszystko ok, wychodzę na zewnątrz - nie wywaliło. Super! Więc włączam reflektory i... widzę pulpit. Gdy chcę wyjść z loka a światła są włączone widzę piękny komunikat informujący mnie o wystąpieniu problemu z aplikacją.

204
Tabor / Odp: SM03/04
« dnia: 31 Grudnia 2010, 17:44:37 »
Ja także to mam. Po raz pierwszy wywaliło mi jak wyszedłem i włączyłem światła, potem od razu przy wciśnięciu F4. Swoją drogą dziwne, że testerzy nie mieli problemów.

205
Forum / Podwojenie wątku
« dnia: 30 Grudnia 2010, 21:33:37 »
No więc wchodzę na forum i przeglądam kategorie. Bieżące kolejowe - Nieprzeczytane, więc klikam i jakie było moje zdziwienie gdy zobaczyłem że wszystkie tematy przeczytane. Więc wracam na główną a tu wyświetla że tam są wciąż wątki nieprzeczytane! Więc sprawdzam jakie - "Migotanie ekranu". Hm, myślałem że to jest tuta... O rety. Co się stało? Ten sam wątek w dwóch kategoriach? (Zdjęcie w załączniku)
Ciekawi mnie dlaczego tak się stało i czy tylko ja mam taki problem?

206
Bocznica / Odp: SN61-183 się wykoleił
« dnia: 27 Listopada 2010, 19:52:39 »
Hehehe. Miałem nim jechać, ale zaczęli mówić że "to tylko dla VIP-ów!" No to mieli zabawę te VIP-y :)

Śmierdzi szyderstwem, przeczytaj regulamin forum. Bocznica.
Krzysiek626

Strony: 1 ... 5 6 [7]