Symulator EU07 (i nie tylko) > Infrastruktura kolejowa
Semafor z sygnałem S1a.
JONIN_EZT:
--- Cytat: EU07-457 w 24 Października 2008, 19:12:03 ---Dokładnie. Wjeżdżając na Centralny od strony Wschodniej nie jest ostatnim, jak jest z drugiej strony nie pamiętam.
--- Koniec cytatu ---
Od Centralnej są tylko wyjazdowe ale z normalnym układem komór [SBLki normalne], ale na podmiejskiej tylko w stronę powiśla jest 4 komorowy SBL.
--- Cytuj ---Pozwolę się nie zgodzić z Tobą, ponieważ nawet na filmiku widać dokładnie wyświetlony na SBL sygnał S3, którego na 3-stawnej SBL nie zobaczysz (oczywiście poza ostatnim semaforem odstępowym).
--- Koniec cytatu ---
Ja bym się kłócił z tym czy to jest 3/4 stawna. Brak wskaźników W1 przed SBLkamiW18, te same odległości pomiędzy SBLkami jak na części podmiejskiej. W tamtym miejscu raczej jest sygnał S2, a nie S3.
Tniemy cytaty.
Akvin
EP08_015:
Czy jest ktoś w stanie taki semaforek przygotowac? Generalnie mam już prawie gotową głowice z 2 czerwonymi, ale jednak inca to juz nie potrafię zrobic.
uetam:
--- Cytat: EP08_015 w 25 Października 2008, 17:53:42 ---Czy jest ktoś w stanie taki semaforek przygotowac? Generalnie mam już prawie gotową głowice z 2 czerwonymi, ale jednak inca to juz nie potrafię zrobic.
--- Koniec cytatu ---
Dla 3 czy 4 stawnej?
EP08_015:
Sorki za zamet. Odwoluje stworzenie tagiego semka. Nie kumam tego kompletnie, wracam do modelingu taborowego. Mimo wszystko taki semek jest potrzebny bohunowi do stacji podziemnej.
Paul:
Całe zmiany w incu, o ile się nie mylę, to podmiana wpisu głowicy (zmiana nazwy pliku t3d) i poprawienie eventów sterujących światłami (dodanie jednego zera na końcu?). Eventom dla sygnału S1a chyba wogóle można dać spokój, bo włączane są tylko w wyjątkowych sytuacjach, i do tego automatycznie przez system przeciwpożarowy - nie wiem nawet czy dyżurny ruchu w Warszawie Centralnej ma taką możliwość (w każdym razie nie z pulpitu nastawczego). Swoją drogą, czy te sygnały były kiedykolwiek wyświetlane, a jeśli tak, to kiedy ostatnio?
Pozdr, Paweł
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej