Symulator EU07 (i nie tylko) > Infrastruktura kolejowa

Semafor z sygnałem S1a.

<< < (5/6) > >>

bohunIC:
Bry,

Dopiero teraz zobaczyłem wątek, o którym dyskutowałem z Włodkiem na gg. Otóż sygnał s1a będzie dość pożądany w momencie wjazdu do stacji podziemnej, która to znajduje się w mojej scenerii. Niema jeszcze na tym szlaku SBL ale w tym przypadku a jest tam szlakowa 100 z kilkoma stałymi ograniczeniami na łukach itd będę musiał wyposarzyć ten odcinek. Zastanawiam się czy nie wstawić tam tylko SBL jednokierunkowej i przed samym wjazdem do podziemia dać semafor z s1a. Można nawet w przyszłości taki sygnał wykorzystać dla jakiejś misji na IC czy Expresu.

Radkos07:
Bohun ale uważaj bo ty tam odrazu masz zwrotnice postawione, tak więc w takim wypadku, postawienie u Ciebie SBL odpada. No chyba że będzie przebudowa szlaku...

filip2h:
A ja korzystając z okazji, że rozmowa toczy się na temat semaforów zapytam. Na stacji Tarnów Główny na kilku semaforach wyjazdowych, oraz jednym wjazdowym od strony Tarnów-Filia jest sześć komór. Nie mam pojęcia dlaczego, a to pytanie nurtuje mnie już od dłuższego czasu. Niestety nie posiadam żadnych fotek. Można sądzić że szóste światło to światło czerwone i może wskazywać właśnie omawiany tutaj sygnał S1a, ale w obrębie 60km nie ma tunelu (Kamionka Wielka, linia Tarnów-Leluchów). A już na całej linii Tarnów-Kraków ich brak.

bohunIC:
Zaszłość historyczna. W Herbach Starych też takie występują. Nawet mamy model takiego semafora w symku. Zobacz do inca i będziesz wiedzieć co jest co.

RooteK:
Na takim 6-komorowcu jest jedno czerwone, ale są 2 zielone ;) było już o tym na forum.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej