Symulator EU07 (i nie tylko) > Infrastruktura kolejowa
Semafor z sygnałem S1a.
EU07-457:
--- Cytat: youBy w 22 Października 2008, 20:18:56 ---
--- Cytat: JONIN_EZT w 22 Października 2008, 20:13:15 ---tylko że z ograniczeniem do 15km/h podajże.
--- Koniec cytatu ---
Podajęż Ci 20 km/h.
--- Koniec cytatu ---
A dokładniej (tak też uczą na kursach) z prędkością bezpieczną nie przekraczającą 20 km/h.
EP08_015:
Czy ten semaforek nalezy stosowac jako ostatni na blokadzie? Nie znam szlaku w wawie i nigdy tamtędy nie jechałem w kabinie, aby to zaobserwować jak działa i kiedy się wyswietla sygnał s1a a kiedy samo s1. Czy ten semaforek wyswietla sygnały takie same jak sbl 4 stawna + s1a.
AtapiCl:
--- Cytat: EP08_015 w 24 Października 2008, 18:06:32 ---Czy ten semaforek nalezy stosowac jako ostatni na blokadzie?
--- Koniec cytatu ---
Nie ma różnicy czy będzie ostatni, czy też np. trzeci. Tutaj akurat jest sbl 3 stawna... S1a wyświetlają w razie np. pożaru w tunelu. Wiadomo w jakim celu ;]
EU07-457:
--- Cytat: ZiomalCl w 24 Października 2008, 19:02:30 ---
--- Cytat: EP08_015 w 24 Października 2008, 18:06:32 ---Czy ten semaforek nalezy stosowac jako ostatni na blokadzie?
--- Koniec cytatu ---
Nie ma różnicy czy będzie ostatni, czy też np. trzeci.
--- Koniec cytatu ---
Dokładnie. Wjeżdżając na Centralny od strony Wschodniej nie jest ostatnim, jak jest z drugiej strony nie pamiętam.
--- Cytuj ---Tutaj akurat jest sbl 3 stawna...
--- Koniec cytatu ---
Pozwolę się nie zgodzić z Tobą, ponieważ nawet na filmiku widać dokładnie wyświetlony na SBL sygnał S3, którego na 3-stawnej SBL nie zobaczysz (oczywiście poza ostatnim semaforem odstępowym).
AtapiCl:
--- Cytat: EU07-457 w 24 Października 2008, 19:12:03 ---Pozwolę się nie zgodzić z Tobą, ponieważ nawet na filmiku widać dokładnie wyświetlony na SBL sygnał S3, którego na 3-stawnej SBL nie zobaczysz (oczywiście poza ostatnim semaforem odstępowym).
--- Koniec cytatu ---
Aj, mój błąd. Przepraszam ;] Wymaga to sprecyzowania. Otóż na linii podmiejskiej przez W-wa Śródmieście jest 3 stawna ;]
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej