Symulator EU07 (i nie tylko) > Na warsztacie

[Propozycja]Wspólna twórczość - wspólna sceneria.

<< < (8/11) > >>

Poscikk:

--- Cytat: Gagarek ---Jako, że mgła tworzy się w symku chyba 150 metrów od kamery
--- Koniec cytatu ---
Jak sobie odpowiednio ustawisz wpis atmo, to mgły może nie być wcale.

Monczan_SP32:
Jeżeli przygotować medele 3D tak, że nie było by widać np. tylnej ściany domu, bo z kabiny się jej i tak nie ujrzy (chyba, że ktoś by robił wycieczki po scenerii, jakby wysiadł sobie na czerwonym xD) to zubożone modele zapewne odciążyły by kompa i dodały FPS. No i uruchamiało by się na najniższej rozdzielczości, to naprawdę nie jest taką niewygodą... U mnie sterowniki tak skalują, że nie widać "pikselozy" i "ząbkowań". Między 800x600 i 1024x768 potrafi być nawet 5 FPS różnicy w newralgicznych punktach.

pol102:
Przyszła pora zakasać rękawy. Dlatego zadam to pytanie brutalnie bez owijania w bawełnę: robimy jakąś realną trasę czy nie?
Moja propozycja to Leszno - Kościan - Poznań - uzasadnienie: Prostota profilu terenu, mała ilość zabudowań, raptem 3 duże stacje, duże szybkości, świetne walory widokowe. Propozycja padła. Może macie lepsze? Chociaż szkoda czasu na dywagacje. Może Ra, ShaXbee i Robal kiedyś zrobią utopijne narzędzie zwane edytorem dedykowanym... Póki co bez narzekania trzeba coś zrobić.

Przenoszę.
Akvin

czegos:

--- Cytat: pol102 w 21 Października 2008, 22:15:32 ---Leszno - Kościan - Poznań

--- Koniec cytatu ---
Jestem jak najbardziej za. Mimo że jestem początkującym trasopisarzem to mam ok 30% układu torowego stacji Leszno. Sam rozpocząłem prace nad trasą Leszno-Rawicz. Jeśli trzeba osób do pomocy to ja się zgłaszam.

bohunIC:
Życzę powodzenia i dużo wolnego czasu. Daje Wam 2 lata przy ostrej walce i pomocy osób trzecich!

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej