Symulator EU07 (i nie tylko) > Poszukuję, chcę zrobić
Projekt „Wspólna Twórczość”. Propozycja dla użytkownika i twórcy.
El Mecánico:
Patrykos, zapomniałeś o mnie:P Jestem z Ośw i mogę przygotować w weakendy fotodokumentację lini Osw-Kat od Ośw aż do Chełmu Śląskiego, linię Ośw-KrG do Libiążą, Ośw-Płaszów do Zatora, Ośw-CzDz do Brzeszcz. Planuję w najbliższym czasie zakup EOS'a, na razie cyfrowy kompakt.
mk1992:
Epek, swego czasu zrobiłem model ławeczki peronowej, taki o:
http://img218.imageshack.us/my.php?image=awkaqd6.jpg
http://img137.imageshack.us/my.php?image=lawka2su0.jpg
Kilka boksów i po sprawie. Z racji, że nie mam aparatu nie mam zdjęć na tex. Jakby ktoś mógł wpaść na swoją najbliższą stację i zrobić kilka zdjęć, to jest dosłownie kilka minut roboty.
Na symkowych peronach brakuje np. koszów na śmieci czy pragotronów na stacjach węzłowych. To wszystko można zrobić, tylko potrzeba zdjęcia. Zawsze to urozmaici scenerię i doda realności jak mówi Włodek.
Pozdrawiam!
Monczan_SP32:
--- Cytat: EP08_015 w 11 Sierpnia 2008, 22:14:48 ---
--- Cytuj ---Dobry pomysł, ale tworzenie takich sceneri np. Oświęcim - Katowice (linia na której leży moja miejscowość), nie ma sensu. Z okolicy jestem tylko ja i taki problem pewnie nie jest tylko u mnie, w większości.
--- Koniec cytatu ---
Ale z Twojej okolicy mogą sie przydać detale, które z kolei ktoś wykorzysta w swojej scenerii. Moze jakiś ciekawy układ torów i stacji? Ciekawy tunel podziemny...
--- Koniec cytatu ---
Otóż to, EP08-15. W sumie tego nie zaznaczyłem, ale miałem to na myśli także. Nawet jeżeli ktoś nie miałby ambicji na autentyczną trasę, to może najdzie go chęta, że np. o, jaki kiedyś jechałem tam, czy siam, to widziałem taki ładny dworzec, czy niezły tunel... i w tym momencie mapka, a potem PW z prośbą o foty ;)
Mówię cały czas o fotach, bo jak wspomniałem, modelarz ze mnie żaden. (Może jeszcze kiedyś Łaska Pańska zstąpi na mnie, i pojmę, jak to się robi) Ale jednocześnie chciałbym w dobrej wierze podkreślić to, co mówił EP08_15, modelarze również w cenie, bo komu inaczej by te foty podawać... No bo mamy trochę dziurę w planie. (Trasopisarz-Modelarz-Fociarz) Trasopisarz wie, gdzie jest fociarz, ale pośrodku jest jeszcze modelarz. Trasopisarz niekoniecznie musi robić modele, wystarczy, by je odpowiednio układał ;-)
Więc możę jakiś spis, tabela wszystkich symkowych modelarzy, dopisywali by się do niej sami, i spisywali listę przedsięwzięć, jakimi się zajmują w danej chwili. Żeby było wiadomo, kto ile ma na głowie, i kogo można poprosić o dany model, by nie było, że za mocno się obciąża jednego człowieka, podczas gdy drugi ma parę w łapach i nie ma jej jak zużyć ;-)
Jezu, co ja dzisiaj taki narwany, co pomysł, to dziwniejszy... Traktujcie to jako zarys, nie konkretny plan. Z resztą, ja nie chciałbym być postrzegany, jako ten, co tylko by dyrygował. Zdaję sobie sprawę, że to by było już ustawianie ludzi, i powinni chodzić jak w zegarku, by się to nie sypnęło (może nie szwajcarskim zegarku, ale...). I tutaj chciałbym wierzyć w dobrą wolę wszystkich, no i zrozumienie się nawzajem. By nie było bluzgów, "że ja czekam, bo tamten miał robić, a ten mnie pogania, bo czeka na mnie". ;-)
O, jeszcze dwa posty, jak pisałem! xD
No więc, ja jestem w stanie objąć swoim obiektywem tereny Skierniewice (moja siedziba ;-) ), Skierniewice-Rawka, i dalej w stronę Żyrardowa, oraz początek linii Skierniewice-Łuków do przystanku Puszcza Mariańska. Ogólnie kierunki, do których mogę dosięgnąć w razie potrzeby to od Skierniewic aż do Warszawy Zachodniej włącznie, ponieważ tam często jeżdzę, oczywiście koleją :D
Żabek:
--- Cytat: EP08_015 w 11 Sierpnia 2008, 22:14:48 ---A powiedzcie mi czy ktokolwiek dotąd wykorzystał tramwaj w swojej scenerii? lezy sobie wagonik tramwajowy, a nikt go jeszcze nie wykorzystal.
--- Koniec cytatu ---
Była sceneria. Tramwajowo :]
--- Cytat: EP08_015 w 11 Sierpnia 2008, 22:14:48 ---Ciekawy tunel podziemny
--- Koniec cytatu ---
W odróżnieniu od np. tunelu naziemnego :]
EP08_015:
Pokryj szczebelki teksturą drewna, np z ep01 z ramy okiennej. Te pionowe daj jakims metalem, w końcu to stelarz. I masz ławke. A co do kosza wystarczy box i tekstura siatki z płotu. Oczywiście box podwojny czyli od środka i z zewnatrz widoczny. A co powiecie na kwietnik? Obiekt tube pokryty np kostka jakaś i wewnatrz jakas kolorowa tekstura?
--- Cytuj ---W odróżnieniu od np. tunelu naziemnego :]
--- Koniec cytatu ---
Nie czepiaj się słów chodzi mi o przejście pod torami.
Zabek a przy okazji niewiem czy zauwazyłeś że od dawna masz już nowa wersję poprawionej wg twoich wytycznych loka 2E.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej