Symulator EU07 (i nie tylko) > Poszukuję, chcę zrobić

Projekt „Wspólna Twórczość”. Propozycja dla użytkownika i twórcy.

<< < (7/10) > >>

Patrykos:
Dobry pomysł, ale tworzenie takich sceneri np. Oświęcim - Katowice (linia na której leży moja miejscowość), nie ma sensu. Z okolicy jestem tylko ja i taki problem pewnie nie jest tylko u mnie, w większości.

EP08_015:
Masz rację, do tego dodam iż nie małym wkładem w jakakolwiek scenerię, będzie miała osoba, która zajmie się tylko i wyłącznie modelowaniem budynków. Koledzy poczatkujący modelarze. Proponuję Wam zrobienie na maxa budynków. Gospodarstwa rolne, szopy stodoły, nawet wychodek ktoś kiedyś zrobił. Bloki mieszkalne, domki jednorodzinne, moze ktoś ma pomysł na prace modułowa? Np wykonałby model fikcyjny lub realny swojego podwórka? Jako inc do wklepania w trase. Brakuje w sceneriach kilku charakterystycznych obiektow, dzwigary dla sygnalizacji ksztaltowej, Jakies słupy wysokiego napięcia linii napowietrznej, Ostatnio popularne przekaxniki telefonii komurkowej itd... nawet płotki przeciwsnieżne ustawiane obok toru. To detale, bardzo urealniające scenerie. A więc drodzy koledzy modelarze - stawiamy budynki? Moze to być zwykły box z jakims dachem, o w miare realnych rozmiarach. Możecie ofocic nastawnie, i postarać sie ją wymodelować z boxów.

To Wy wszyscy możecie sprawić by Nasz symulator, który jest owocem cięzkiej i żmudnej niekiedy pracy, stał się bardzo realistyczny i bogaty w grafikę, prosta grafikę z ładnymi teksturami.

Powodzenia.

Patrykos:
Tylko, żeby taki płotek nie miał więcej poly niż jeden Eaos.

EP08_015:

--- Cytuj ---Dobry pomysł, ale tworzenie takich sceneri np. Oświęcim - Katowice (linia na której leży moja miejscowość), nie ma sensu. Z okolicy jestem tylko ja i taki problem pewnie nie jest tylko u mnie, w większości.
--- Koniec cytatu ---

Ale z Twojej okolicy mogą sie przydać detale, które z kolei ktoś wykorzysta w swojej scenerii. Moze jakiś ciekawy układ torów i stacji? Ciekawy tunel podziemny...

A powiedzcie mi czy ktokolwiek dotąd wykorzystał tramwaj w swojej scenerii? lezy sobie wagonik tramwajowy, a nikt go jeszcze nie wykorzystal. W symku jest wiele obiektów, tekstur itd nigdy nie wykorzystanych. Ponadto niewiem czy wiecie, ale mamy już ukres w modelach z teksturą, czemu go nikt nie wykorzystuje?

--- Cytuj ---Tylko, żeby taki płotek nie miał więcej poly niż jeden Eaos.
--- Koniec cytatu ---

Połóz na siebie 8 boxow z boku wygladajacych o tak >    //|||\\\ kazdy nie wiecej niz 8 vertexow i pokryj tekstura tga. Płotek nie musi byc 3d. Zobacz jak masz zrobiony płot betonowy, obecnie dostępny w symku.

A moze wiata na wskazniki?     nie więcej niz 4 boxy 2 nogi jedna poprzeczka i ukosny daszek. Ewentualnie 5 boxow > 2 nogi, jedna poprzeczka i dwustronnie spadzisty daszek.

Pozdrawiam.

mechatronik:
Witam.

Powiem szczerze , że w ostatnim czasie myślałem nad takową mapką (o jakiej wspomniał @Monczan_SP32), z zaznaczonymi obszarami "działania" poszczególnych MK. W Symku tego czego brakuje najbardziej to realistyczne scenerie. Lekarstwem na taką sytuację może być sposób działania/współpracy jaki zaproponował @Ra i @Monczan_SP32 (oraz po trochu inni, których nie wymieniłem ;) ). Myślę, że warto porzucić zakorzenione przyzwyczajenia i pewną niechęć do nowości i kreatywnego działania. Oczywiście odezwą się głosy krytyki (a może nie? ;) ), że kiedyś też tak miało być i nic z tego nie wyszło, to po co zaczynać od początku. Otóż racja. Było, nie wyszło, ale może warto by spróbować jeszcze raz ? Przecież od tamtego czasu na forum przybyło wielu nowych użytkowników. Przypomnijcie sobie jakie szanse dawano takim użytkownikom, jak @Sigman, @Patrykos czy @GłowaWojtas  (przepraszam tych, których nie wymieniłem a im się to należy :) ).
Na początku ich działalności były głosy krytyki, pewnego niedowierzania czy nawet ignorancji. A zobaczcie co jest teraz.
Dlatego (moim zdaniem) warto spróbować. Jak nie wypali to trudno, ale jeśli się uda to będzie olbrzymi sukces, może nawet największy jaki był w historii Symka.
Na tym zakończyłbym moje rozważania :).

A co do projektu (żeby nie było, że się mądruje ;) a nic nie proponuje ze swojej strony ), mogę zaoferować:

-Zgodę na publikację dźwięków (przede wszystkim syren) z moich filmików z konta:
http://pl.youtube.com/user/tmechatronik

-Zdjęcia (w większości poglądowe) stacji, stacyjek i przystanków osobowych w rejonie Łodzi:

* Pabianice, Łódź Lublinek, Łódź Kaliska, Łódź Żabieniec, Zgierz, Zgierz Północny, Jedlicze Łódzkie, Grotniki, Chociszew, Ozorków.
* Łódź Chojny, Łódź Olechów.
* Łódź Fabryczna, Łódź Widzew, Łódź Andrzejów, Bedoń, Justynów, Gałkówek, Żakowice, Koluszki.

-Zdjęcia szlaków kolejowych między wymienionymi wyżej stacjami.
(termin realizacji zdjęć przy sprzyjających warunkach pogodowych to max 5 dni).

-Inne zdjęcia (na zamówienie ;) ) obiektów znajdujących się przy szlakach.
[w przypadku niektórych mniejszych obiektów mogę nawet dokonać ich pomiaru w celu wiernego odwzorowania w Symku]

Pozdrawiam.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej