Symulator EU07 (i nie tylko) > Poszukuję, chcę zrobić

Projekt „Wspólna Twórczość”. Propozycja dla użytkownika i twórcy.

<< < (10/10)

Patrykos:
Dobry pomysł, tła też by załatwiły sprawę. Jeśli potrzeba, mogę porobić tła z jakimiś łąkami, lasami itp.

eu07_304:

--- Cytat: EP08_015 w 11 Sierpnia 2008, 22:39:27 ---[...] A co do kosza wystarczy box i tekstura siatki z płotu. Oczywiście box podwojny czyli od środka i z zewnatrz widoczny. A co powiecie na kwietnik? Obiekt tube pokryty np kostka jakaś i wewnatrz jakas kolorowa tekstura?
--- Koniec cytatu ---
Witam!

Swego czasu porobiłem parę detali /kwietnik - gazon.t3d, zewnętrze concrete1.tga, zawartość replacableskin; kubeł z rączką w złym miejscu - kubel.t3d, całość MetalPlateDirt1.tga + zawartość; słup ogłoszeniowy - slupogl.t3d, tekstura "własna"; Trzepak - trzepak.t3d, całość do bodajże 200m MetalPlateDirt1.tga, ponad 200m - 4 trójkąty i mała tekstura; Dwustronna reklama 5X2 - reklama.inc i 3X2 OIDP - reklama2.inc/.

Screeny w załączniku, link:
http://www.eu07.pl/userfiles/detal.rar

EP08_015:
Dordzy koledzy i przyszli twórcy. Na priv nadsyłacie mi propozycje. Mam mały pomysł. Zbierzmy listę projektów. Co nam potrzeba z taboru, budynków itd. Pozbierajmy materiały. Kto ma do czego dostęp a czego nie mamy w symku. Jeden z kolegów zaproponował lokomotywę br232. Nie ma problemu. Robimy ale zbieramy też materiały zwłaszcza fotograficzne. Osobiście też mi się podoba BR232. Jestem za. Ale przypominam, współdziałamy razem wszyscy. Jeśli posiadasz zdjęcia na teksturę to możesz pmóc i bardzo przyspieszyć tworzenie modelu. Mając zdjęcia, poskładaj do kupy cały bok, osobno czoło. Umieść to na jednej teksturze. Zrob pole np na dach. Umieść zdjęcie zapalonej i zgaszonej lampy białej i czerwonej (headlamp/endsignal on/off).
Nie chodzi o to byście za mnie wszystko odwalali, poprostu chodzi o to by przyspieszyć tworzenie. Pamietajcie też że wózek 3d pożera sporo fps jesli nie ma foty płaskiej na teksturę.

lukasz92:
Ja ze swojej strony mogę zaoferować fotki na tekstury wnętrza i kabiny EN81 - jeżeli by ktoś reflektował to proszę dać znać ;)

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej