Symulator EU07 (i nie tylko) > Symulator

Porządkowanie podkatalogów w dynamic\PKP

<< < (5/6) > >>

youBy:

--- Cytat: Ra w 07 Lipca 2008, 22:47:19 ---
--- Cytat: youBy w 05 Lipca 2008, 19:16:00 ---Jest możliwe, ale tekstury z modelu się nie wczytują,
--- Koniec cytatu ---
A gdyby tekstury w modelu też wpisać tak ../../pkp/tem2/#sprzeg.tga? Wiem, poprawianie wszystkich .T3D. (Może jak mi odbije, to zrobię...) Jest w tym jeszcze jakiś kosmiczny mechanizm pobierania wspólnych tekstur z textures...
--- Koniec cytatu ---
Tekstury są sprawdzane najpierw w katalogu z modelem, a potem w textures pod tą nazwą(ścieżką) - tabor/sprzeg.tga odwołuje się do textures\tabor\sprzeg\tga. Co do kropeczek w nazwach tesktur -> sądzę, że symek to powinien łyknąć, teraz jestem zmęczony po objeździe, więc sprawdzę potem (chyba że nie trzeba).

janek32:
Witam,
ja bym proponował, żeby nie było z góry ustalonej nazwy katalogu, tylko, żeby instalator pytał użytkownika o nazwę.

Ra:
Chciałbym prosić o pomoc w podziale taboru na wersje. Ja nie bardzo się orientuję w dostępnym taborze. Planuję w listopadzie uruchomić stronę pobierania dodatków wraz ze skryptami instalacyjnymi, a te muszą mieć ściśle określony katalog do ich wypakowania (z różnych paczek w to samo miejsce). Pytanie użytkownika o nazwę katalogu nie wchodzi w grę, bo potem trudno będzie ustalić, gdzie ma być wrzucona np. nowa tekstura.

Podstawą podziału na wersje jest model zewnętrzny i mapowanie tekstury - nowy model, inne mapowanie - kolejna wersja. Link do wstępnego podziału jest podany w pierwszym poście. Zarówno stare jak i nowe wersje mogą być modernizowane poprzez zmiany w skryptach instalacyjnych - np. dodatkowe parametry w chk.

Co do nazw katalogów, proponuję pisać dwucyfrowy numer wersji, po kropce i literze v, czyli:
EU07.v01
EU07.v02
EU07.v03

Docelowo paczka całościowa lub bazowa będzie zawierała tylko jedną wersję. Ale  będzie sobie można doinstalować inne wersje w razie potrzeby.

pol102:
Na sobotnią noc czyli naszą ulubioną porę pracy, będzie gotowe.

Ra:
Kwestia podziału pojazdów na wersje jest nadal aktualna...

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej