Symulator EU07 (i nie tylko) > Pomoc w tworzeniu

3ds max

<< < (3/4) > >>

AtapiCl:

--- Cytat: ISDR w 01 Maja 2008, 23:44:12 ---Już wiem o co chodzi. W skryptach stosowane są funkcje "dosowskie" (uruchamianie pliku czy komenda del). @Ziomal masz inną wersję językową systemu lub masz 3dsmax zainstalowane w innym katalogu niż np. "C:\Program Files\". Jak widać jest tam spacja czego dos nie "zrozumie".

--- Koniec cytatu ---

D:\3dsmax7

bartas:

Prosze o pomoc. Przy postawieniu pernonu i przy eksporcie wyskakuje taki błąd.

Proszę używać miniatur.
Akvin

CT:
Mogę się mylić, ale wygląda mi to na wysyp skryptów ze względu na zastosowanie kilku tekstur do jednego obiektu.

Porada 1.

Zrób jedną zbiorczą teksturę dla obiektu ( peronu ) po czym oteksturuj poszczególne polygony.

Porada 2.

Rozbij obiekt na częsci ( boki, góra ) po czym oteksturuj osobnymi mapami, następnie połącz w hierarchię by się nie rozwaliły w symku.

bartas:
Mam kolejny problem :

Gdy wstawiam model pasywny i wyeksportuje trasę to przy włączaniu trasy wyskakuje mi błąd który się nie wyświetla. Nie wiem co tym zrobić.

AtapiCl:
Skoro nic się nie wyświetla, to skąd wiesz że wyskakuje? Wrzuć tu zawartość log.txt zaraz po wyłączeniu symka i tej trasy. Tylko jak będziesz wklejał zawartość to zrób to pomiędzy znacznikami [.code] [./code] (bez kropek)

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej