Symulator EU07 (i nie tylko) > Pomoc w tworzeniu
Nagrania PKP z jaką częstotliwością nagrywac do potrzeb symulatora?.
Mariusz1970:
To też być może i racja Mihau.
Mariusz1970:
--- Cytat: MuNiO w 19 Stycznia 2008, 17:33:12 ---
--- Cytat: Mariusz1970 w 19 Stycznia 2008, 17:21:25 ---najlepiej nagrać z czętotliwością próbkowania 8 kHz i przekonwertować na 22 kHz.
--- Koniec cytatu ---
Ale co to da ?
Niech juz lepiej nagrywa na 22kHz 8bit i nie trzeba bedzie przerabiac, albo nagrywanie bezposrednio na format mp3 z jakoscia 128 wystarczy, mala objetosc plikow i wzgledna jakosc.
Przy nagrywaniu 8kHz wychodzi belkot. To tak jakby z miniaturki grafiki drukowac plakat
--- Koniec cytatu ---
Co Ty bredzisz o mp3?
MuNiO:
--- Cytat: Mariusz1970 w 19 Stycznia 2008, 17:39:41 ---Jeśli twierdziśz, iż 8 kHz, to bełkot, współczuję, nie powinieneś nic zrozumieć przy rozmawianiu przez telefon.
Najpierw łyknij trochę teorii, później się wypowiadaj.
--- Koniec cytatu ---
Mariusz my wiemy ze wszystko wiesz najlepiej ale troria a praktyka , prawie robi wielka roznice.
W teroi moze wychodzic wszystko naj ale w praktyce jest zupelenie inaczej, czasami nawet inny efekt niz tego oczekiwalismy.
Pamietaj ze urzadzenie do nagrywania ma swoje wlasne algorytmy i wycina to co najbardziej nam potrzeba
Sprawdzilem na dobrym dyktafonie cyfrowym
8, 12 i 22 - przy 8 nic nie zrozumialem z przekazu , przy 12 lepiej ale przy 22 najlepiej
Ty sobie nagrywaj jak chcesz po swojemu , ale ja to zrobie tak abybylo najlepiej
--- Cytat: Mariusz1970 w 19 Stycznia 2008, 17:39:41 ---Co Ty bredzisz o mp3?
--- Koniec cytatu ---
Sam bredzisz
Moze nagrywac do mp3, nie zajmie mu duzo miejsca na dysku , latwiej mniejszy plik przeslac, kazdy z mp3 moze sobie przerobic na wlasny potrzebny format.
Mariusz1970:
Nie wiem najlepiej to po 1, a po 2 ta rozumiem, fizycy, matematycy się głowili jakie zjwiska zachodzą, zastosowali owe wzowy w urządzeniach i to jakoś działa w miarę dobrze, no ale Ty w to nie wierzysz, bo teoria teorią a praktyka praktyką.
--- Cytuj ---Pamietaj ze urzadzenie do nagrywania ma swoje wlasne algorytmy i wycina to co najbardziej nam potrzeba
--- Koniec cytatu ---
Że co?
--- Cytuj ---Sam bredzisz
Moze nagrywac do mp3, nie zajmie mu duzo miejsca na dysku , latwiej mniejszy plik przeslac, kazdy z mp3 moze sobie przerobic na wlasny potrzebny format
--- Koniec cytatu ---
Nie rośmieszaj moich paznokci, po
1)mp3 jest kompresją stratną
2)musiałbym konwertować z mp3 spowrotem do wav. Prościej chyba siągnąć mi wav i czekać trochę dłużej na ściagniecie tego wavu z serwera, niż sćiągnąć trochę w krótszym czasie mp3 i konwertować do wav.
Grzegorz KK:
Witam.
Panowie z ciekawości nagrałem dwa różne nagrania. Przy próbkowaniu 8 i 22 Khz.
PS:Za chwile wstawie nagrania.
Pozdrawiam.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej