Symulator EU07 (i nie tylko) > Pomoc w tworzeniu
Nagrania PKP z jaką częstotliwością nagrywac do potrzeb symulatora?.
MuNiO:
--- Cytat: Mariusz1970 w 19 Stycznia 2008, 17:53:19 ---Że co?
--- Koniec cytatu ---
Wez do reki generator akustyczny z zakresu 20Hz do 30kHz (najlepiej z automatycznym przesciem od najnizszej do najwyzszej wartosci ) , wez do reki kilka roznych urzadzen do nagrywania (jezeli ma wbudowany mikrofon to trzeba bedzie podlaczyc na krotko) i dokonaj nagran ze wszystkimi dostepnymi jakosciami. Wez do reki miernik czestotliwosci i zobacz jak sie roznia poszczegolne urzadzenia , gdzie zaczyna obcinac itp
Wnioski wyciagnij sobie sam
--- Cytat: Mariusz1970 w 19 Stycznia 2008, 17:53:19 ---1)mp3 jest kompresją stratną
2)musiałbym konwertować z mp3 spowrotem do wav. Prościej chyba siągnąć mi wav i czekać trochę dłużej na ściagniecie tego wavu z serwera, niż sćiągnąć trochę w krótszym czasie mp3 i konwertować do wav.
--- Koniec cytatu ---
1 wiem , przy jakosci 192 juz nie uslyszysz roznicy miedzy plyta CD a mp3
2 nie kazdy dysponujesz szybkim laczem , nie kazdy ma lacze bez limitow, wiec daruj sobie te dziecinne zagrywki
Krzysiek626:
--- Cytat: Grzegorz KK w 19 Stycznia 2008, 17:55:53 ---Witam.
Panowie z ciekawości nagrałem dwa różne nagrania. Przy próbkowaniu 8 i 22 Khz.
PS:Za chwile wstawie nagrania.
Pozdrawiam.
--- Koniec cytatu ---
Powinny być jednakowo czytelne. Z tego co wysłuchałem wcześniej, jakość z Twojego odbiornika jest dobra. ZTCW to Twoje nagrania powinny się przydać traso pisarzom.
Mariusz1970:
Jakie urządzenia do nagrywania?
Jakie mam konkretnie urządzenia porównać?
Każde urządzenie ma podane techniczne paropametry i zgodnie z tymi parametrami powinno się zachowywać. Ameryki nie odkryłeś.
Natomiast wytłumacz mi z polskiego na nasze co miałeś na myśłi pisząc to:
--- Cytuj ---Pamietaj ze urzadzenie do nagrywania ma swoje wlasne algorytmy i wycina to co najbardziej nam potrzeba
--- Koniec cytatu ---
gdyż nijak nie mogę odnieść tego co napisałeś w powyższym poście do tego zacytowango zdania.
--- Cytuj ---2 nie kazdy dysponujesz szybkim laczem , nie kazdy ma lacze bez limitow, wiec daruj sobie te dziecinne zagrywki
--- Koniec cytatu ---
Szybkim to pojęcie względne, natomiast te min 128 k w znaczącej większości, więc sobie jednak Ty podaruj. Limity też coraz mniej firm stosuje lub są nieprzekraczalne. Żyjesz w nieralnym świecie. Ponadto, musiałby być niezły zbieg okoliczności, aby przez te wav zamiast mp3 ktoś przekroczył limit.
MuNiO:
--- Cytat: Mariusz1970 w 19 Stycznia 2008, 18:02:36 ---Jakie urządzenia do nagrywania?
Jakie mam konkretnie urządzenia porównać?
--- Koniec cytatu ---
np . polularne odtwarzacze mp3 z mozliwoscia nagrywania , aparaty , telefony, dyktafony cyfrowe i wszelkie inne ktore byly lub beda uzyte do nagrywania dzwiekow na potrzeby symulatora
--- Cytat: Mariusz1970 w 19 Stycznia 2008, 18:02:36 ---Każde urządzenie ma podane techniczne paropametry i zgodnie z tymi parametrami powinno się zachowywać. Ameryki nie odkryłeś.
--- Koniec cytatu ---
Jezeli slepo ufasz parametrom technicznym to gratuluje
Pzyklad : wzmacniacze mocy - maja podane piekne wzorowe pasmo przenoszenia i moc
Wz generator , oscyloskop, sztuczne obciazeniei zrob pomiary przenoszenia sygnalow i mocy maksymalnej
Robiles kiedykolwiek takie pomiary ? Z pomiarow wyniknie ze producent Cie oszukal
--- Cytat: Mariusz1970 w 19 Stycznia 2008, 18:02:36 ---Natomiast wytłumacz mi z polskiego na nasze co miałeś na myśłi pisząc to:
"Pamietaj ze urzadzenie do nagrywania ma swoje wlasne algorytmy i wycina to co najbardziej nam potrzeba"
--- Koniec cytatu ---
Kazdy producent ma swoje wizje i fantazje, jeden produkt bedzie lepszy a drugi podobny gorszy. Tego tlumaczyc nie trzeba.
Grzegorz KK:
Witam.
Jak podejrzewałem strasznej różnicy to nie robi wszelkie szumy to są z radiotelefonu na co nie mam wpływu jakości.
Pozdrawiam.
Za moment link
http://www.speedyshare.com/699828766.html
PS: nagranie 4 próbkowanie 22Khz a drugie 8
PS2:Oczywiście to są nagrania żywcem z urządzenia bez żadnej obróbki dźwięków.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej