Symulator EU07 (i nie tylko) > Poszukuję, chcę zrobić
Obiekty poruszające się w symku(ludzie).
eu07_304:
To już musiałaby być ingerencja w kod.
mechatronik:
Tak z ciekawości spytam. Czy istniałaby możliwość aby obiekty takie jak np: ludzie pojawiali sie w scenerii dopiero wtedy gdy np: pociąg znajdowałby się jakieś 200-300m od stacji/przejazdu itp. ?
I czy taka funkcja znacząco poprawiłaby wydajność symka w momencie gdy nie mamy ich w polu widzenia?
Bo z tego co pamiętam w jakiejś wersji Quarka jak wziąłem tryb freefly i "polatałem" po scenerii to obiekty były nawet gdy prowadzony przeze mnie skład był w drugim jej końcu .
Pozdrawiam.
Cesky Kretek:
--- Cytat: mechatronik w 04 Października 2007, 21:37:29 ---Czy istniałaby możliwość aby obiekty takie jak np: ludzie pojawiali sie w scenerii dopiero wtedy gdy np: pociąg znajdowałby się jakieś 200-300m od stacji/przejazdu itp. ?
I czy taka funkcja znacząco poprawiłaby wydajność symka w momencie gdy nie mamy ich w polu widzenia?
Bo z tego co pamiętam w jakiejś wersji Quarka jak wziąłem tryb freefly i "polatałem" po scenerii to obiekty były nawet gdy prowadzony przeze mnie skład był w drugim jej końcu .
Pozdrawiam.
--- Koniec cytatu ---
A zgadnij do czego służy to "-1" za 'node' przy wpisie np. loka lub wagonów... :)
eu07_304:
node 400 zupełnie do takich spraw wystarczy. Kiedyś zrobiłem trzepak node 500 i z 400 metrów ledwo go widać było.
bohunIC:
Okej, fajna sprawa. Ja u siebie niestety ale zrezygnuje z takich ludzikow i wstawie dobrej jakosci plane w tga z alpha ludzi ktorzy czekaja na ''ciopąg''! Ja niemoge sie pozbyc drzew o nie to by zabiło moją scenerie! Ewnetualnie gdzieś tam jednego ludka! Niema co sie forsować puki co bo poprostu symek nieda rady!!! Powtarzam jeszcze raz, Nie Da Rady! Myślimy szybciej niż mówimy! I dlatego chyba poczekamy jeszcze troche z tymi ''bajerami''. Takie moje zdanie, no chyba ze coś sie zmieni do tego czasu w co szczerze wątpie! Niestety ale Czesio który czekał na pociąg w Rybaczówce Pomorskiej został sciągnięty [PRAWA AUTORSKIE] Szkoda ;( Prawda jest taka że chodzby niewiem co ale i tak nic nie zrobicie w tej sprawie z ludzikami i taka jest prawda!
POZDROWCE z krainy deszczu!!!
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej