Witam
Więc powiem tak z tego co się orientuję to ET22-2000 najpierw pracowała w ZT Kraków,potem w Dębicy,a obecnie pracuje w ZT Żurawica.Spotkałem się kiedyś z fajnym mechanikiem z Żurawicy i zapytałem go o tą maszynę ET22-2000 i odpowiedz była taka,cytuje "to jest k...... taki szajs że do niczego oprócz prowadzenie kontenerów się nie nadaje",pytam dlaczego,a mechanik mówi"za bardzo wrażliwa na zmiany napięcia w sieci,naszpikowana elektroniką,jak coś padnie to pozamiatane-trzeba wszystko uruchamiać od nowa,do ruchu pasażerskiego się nie nadaje,a tym bardziej do prowadzenia ciężkich składów towarowych bo tak szarpie że mało haka nie urwie,kabina niby wyciszona a ponoć tak klimatyzacja wyje że łeb pęka itd."To co usłyszałem to same minusy mechanik nic nie wspomniał o zaletach tej maszyny ale z jego rozmowy wynika w takim układzie że ta maszyna ma mnóstwo wad a zalet prawie zero,więc jak dalej będą modernizować stare byki na takie maszyny jak ET22-2000 to lepej będzie jak zakupią maszyny już sprawdzone które nadają się do wszystkiego i do ruchu towarowego i do pasażerskiego gdzie przewagą znaczącą bedą zalety maszyny,a nie tak jak w przypadku ET22-2000 wady.
Pozdrawiam