Symulator EU07 (i nie tylko) > Na warsztacie
Instalation Pack by.: Ajusto
Nicolass:
Niezależnie od racji takiego czy innego podejścia do problemu, paczka całościowa byłaby błogosławieństwem, bo na forum z dodatkami jest bałagan. Jestem za tym, coś takiego się ukazało, zostało wrzucone na serwer a stosowne info wrzucone na forum, opatrzone adnotacją "Paczka Nieoficjalna - może zawierać bugi" i przypięta na stałe na górze listy tematów. Zakłada to też że skoro coś zawiera bugi, to będzie się je systematycznie usuwać, aż się osiągnie akceptowalny poziom. Przemawia za tym to iż:
- Zbiorcza paczka nieoficjalna pozwoli skonsolidować wysiłki wielu osób i zbierze ich dodatki w jedno miejsce.
- Będzie to reprezentować dorobek naszej społeczności na rok 2007 (a przynajmniej większość tego dorobku)
- Znacznie uprości to sprawę: jeden plik - symek z dodatkami
- Będzie to baza do zrobienia paczki całościowej w przyszłości (np za rok) lub ułatwi powstanie takiej paczki
Co do wątpliwości:
- Paczka nieoficjalna może zawierać błędy
- Jak jakiś dodatek powoduje się wysypywanie się czegoś innego to jeżeli autor nie ma chęci / możliwości to naprawić to należy dodatek pominąć
A i na koniec coś ode mnie, jestem naprawdę wielkim zwolennikiem naszego projektu, niech paczka całościowa będzie dowodem, że jesteśmy zgraną społecznością i symek jest dla nas ważny - bo to dzięki naszej pracy - pracy ludzi którzy tworzą dodatki, wyłapują bugi, oceniają, proponują zmiany - to dzięki nam ten projekt idzie ciągle i nie umiera, pokażmy autorom że jest dla kogo szykować kolejną wersję symka. A zwykłym, niewtajemniczonym userom dajmy do rączek pliczek z tym, czego tutaj dokonaliśmy. I apeluję: osobiste ambicje na bok, zróbmy coś fajnego, zróbmy paczkę całościową! :)
Ryszard-san:
Witam troche tu nie zagladalem, ale zycie plata figle i mialem zupelny brak czasu i jak na zlosc pad dysku.
Dlatego popieram taka paczuszke gdyz odtworzenie tego co mialem zajmie mi troche czasu, a przedewszystkim dlatego ze udalo mi sie zainteresowac pare osob z pracy i po tym co sciagneli z glownej strony to ostatnio wysluchuje tylko o problemach z symkiem. Taka paczuszka byla by naprawde dobra dla nowych urzytkownikow ktorzy chca sie pobawic symkiem.
Pozdrawiam ryszard
Mariusz1970:
Może i dobra, tylko mnie osobiście przestało bawić byle co, byle jak, byle najwięcej.
pol102:
Dobra skończmy te filozoficzne wywody czy paczki całościowe są fajne czy "blee". Panowie większość z Was jest Beta lub nawet Alfatesterami inni sami tworzą modele statyczne, dynamiczne i scenerie. Jako że irytuje mnie niekompatybilność kolejnych dodatków jestem zwolennikiem tej paczki. Ja zaczynając zabawę symkiem dostałem całkiem aktualną paczkę (Komputer Świat rok 2005) i to mnie wciągnęło, nowi userzy muszą mieć wszystko podane na tacy w najprostszej postaci! Wiemy że niedługo (raczej [niedługo - pojęcie względne]) dostaniemy nowe poprawione exe, które niktórych doprowadzi do ekstazy (wiem co pisze) ale nie moża zapominać o dorobku przeszłości i TRZEBA znać podstawy obsługi komputera WinRar nie gryzie, a notatnik już z całą pewnością trudny nie jest. Ja osobiście deklaruję, że gotową paczkę wrzucę na mojego ftepa ba oficjalnie zgłaszam się do testowania, i naprawiania wszystkiego co "zuuue"
Stara paczka jest cudowna [sic] , idealna do testów i tworzenia nowych lepszych paczek :)
Mariusz1970:
Nie wiem pol o co Ci chodzi.
Jak chcesz to naprawiaj, niektóre błędy wypisane zostały.
Tu wcale nie chodzi o winrar czy notatnik.
Życzę powodzenia.
Co do ekstazy, pożyjemy zobaczymy, jedno jest prawie pewne, że będą duże problemy z AI w nowym tym ekscytującym exe i życzę aby setki godzin testujących wszystkie misje we wszystkich scn i parokrotne próby zamieniły się w kilka godzin (już nie wspominając o poprawianiu eventów) pod to nowe exe.
Następnie sprawdzenie tego na max. ilości kompów u userów w związku z tym możliwe niedomagania i tak w kółko.
Jeśli mogę coś doradzić, to wypisanie sobie najważniejszych kryteriów, jakie powinna mieć ta paczka i się tego trzymać (pomijając jakie to są kryteria w tej chwili).
Tutaj oprócz Ciebie były też osoby do pomocy przy paczce, ale się wycofały po tym co przeczytali.
Weź pol paczkę w swoje ręce, tak ku chwale Ojczyzny.
Taka dobra rada kolegi, wypiszę kryteria według mnie ważne:
a)niezawodność (w tej chwili chyba do tej pory najbardziej stabilnym exe jest 664)
b)wkładać do niej tylko to co warte jest uwagi i co jest dostosowane pod exe, które będzie w paczce
c)poprawić już znane błędy
ad.a)
Jeśli tego nie zachowamy, to po co potencjalnemu userowi coś co nie działa?
Tutaj zwracam szczególną uwagę na Quarka i SU, która zjeżdża do szopy. Doszły mnie słuchy, iż na exe z niebem u niektórych problem znowu się pojawia (SU nagle zaczyna jechać do tyłu po odczepieniu się od składu).
ad. b)
Jeśli będzie "wszystko" np. trasa z kawałkiem toru prostego - po co komu?, przecież to będzie odstawać w znacznym stopniu od pozostałych tras (pomijając fakt, iż jaka to frajda jechać parę km prostego toru i koniec jazdy). To samo tyczy się tekstur czy modeli.
ad. c)chyba nie wymaga komentarza, dlaczego warto to naprawić.
Jeżeli powyższe będzie zachowane, paczka będzie miała szansę być na stronie głównej, a przecież tego wszyscy chcą. Pamiętając jednocześnie, iż jeśli powyższe nie będzie zachowane, obniżać się będzie prestiż paczki i tym samym MaSzyny.
Zrobicie jak będziecie chcieli.
Tyle ode mnie.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej