Symulator EU07 (i nie tylko) > Na warsztacie

Instalation Pack by.: Ajusto

<< < (17/20) > >>

janek32:
Smugi i podświetlenie do EP09: http://www.kurczak.one.pl/~janek/Kolej/Maszyna/EP09.rar.
Trasa W góry na Mazury (było wcześniej):http://www.sendspace.pl/file/lK9s29pk/
Pozdrawiam

kurak303E:
Widze że było troche sprzeciwu wobec paczki...
No sorry, paczka mariusza i krzyśka są sprzed roku. Od tamtej pory sporo sie zdarzyło. Nowe scenerie i przede wszystkim tabor mKaczego. W tamtych paczkach tego nie ma. Ostatnio długo tu nie zaglądałem, ale jak w końcu zajrzałem, okazało sie, że nie mam szans pojeździć choćby nową ET22, dlaczego?
A to link nie działa a to brakuje czegoś, a to błąd 5 razy poprawiany i szukać godzinami na forum jego rozwiązania natrfiając przy okazji na 10 rodzajów plików exe i innego czorta. Myślę, że po roku zdecydowanie powinna wyjść paczka, a przynajmniej jakiś temat, w którym byłby spis wszystkich działających linków do choćby taboru Mkaczego. Bo po przerwie, nie wspominając o ym jak ktoś nowy zechce pobawić się maszyną są nikłe szanse by połapać sie w tym i nie reinstalować maszyny pare razy, żeby działała a i to tylko ze starymi rzeczami...

uetam:
Zgadzam sie, jezeli to bedzie w miare skladnie dzialac to czemu nie ;)

Krzysiek626:

--- Cytat: kurak303E w 12 Października 2007, 17:45:18 ---Widze że było troche sprzeciwu wobec paczki...
No sorry, paczka mariusza i krzyśka są sprzed roku. Od tamtej pory sporo sie zdarzyło. Nowe scenerie i przede wszystkim tabor mKaczego. W tamtych paczkach tego nie ma. Ostatnio długo tu nie zaglądałem, ale jak w końcu zajrzałem, okazało sie, że nie mam szans pojeździć choćby nową ET22, dlaczego?
A to link nie działa a to brakuje czegoś, a to błąd 5 razy poprawiany i szukać godzinami na forum jego rozwiązania natrfiając przy okazji na 10 rodzajów plików exe i innego czorta. Myślę, że po roku zdecydowanie powinna wyjść paczka, a przynajmniej jakiś temat, w którym byłby spis wszystkich działających linków do choćby taboru Mkaczego. Bo po przerwie, nie wspominając o ym jak ktoś nowy zechce pobawić się maszyną są nikłe szanse by połapać sie w tym i nie reinstalować maszyny pare razy, żeby działała a i to tylko ze starymi rzeczami...

--- Koniec cytatu ---
Z lekka muszę poprostować.
Paczka jest zrobiona przez @Defilera na podstawie paczki @Mariusza1970, proszę nie pomijać nikogo oraz nikogo bardziej wyszczególniać. Moja rola to przygotowanie scenerii sdr18 do tej paczki oraz umieszczenie całości na serwerze którym dysponuje dzięki uprzejmości @adamq. Nie czuję się autorem paczki jako całości.
To prawda że sporo się od tamtej pory ukazało, ale to że nie ma linków to wina autorów którzy na przykład nie proszą mnie o umieszczenie dodatków na serwerze którego jestem dysponentem. Są tam dodatki umieszczone na życzenie autorów. Ja nie będę szukał i wyławiał dodatków a też nie każdy zasługuje na popularność i szeroki dostęp.
To że jakaś paczka nie działa to zasługa autorów scenerii i dodatków które nie zawierają wszystkich plików potrzebnych do działania. Ostatni argument że ktoś nowy ......
To propaganda. To nie jest projekt MSTS gdzie dostajemy płytę, płacimy za nią i żądamy określonej jakości. Ten symulator wymaga także pracy od użytkownika. Uczy pracy z plikami i komputerem i to jest jego wielka zaleta. Jak ktoś chce pozostać w niewiedzy niech kupi sobie cokolwiek innego i nie zawraca głowy.
Wielka szkoda że dodatki nie przechodzą sita jakie tu kiedyś było. Najpierw testy i potem akceptacja i publikacja w dziale download. Dzięki temu dodatki były na wysokim poziomie i musiały działać po wgraniu do paczki.
Na końcu odniosę się do tego co było w pierwszym zdaniu. Nikt nie był przeciw paczce, to przekłamanie i brak zrozumienia przeczytanych przez Ciebie postów. Ja pisałem że paczka tak, ale paczka dobra, lepsza niż ta co jest, ze względu na jakość a nie ilość dodatnych głupot. Takie są moje spostrzeżenia na ten temat, ale podejrzewam że nie tylko moje.

BNdQu:

--- Cytat: Krzysiek626 w 12 Października 2007, 21:18:51 ---Ostatni argument że ktoś nowy ......
To propaganda. To nie jest projekt MSTS gdzie dostajemy płytę, płacimy za nią i żądamy określonej jakości. Ten symulator wymaga także pracy od użytkownika. Uczy pracy z plikami i komputerem i to jest jego wielka zaleta. Jak ktoś chce pozostać w niewiedzy niech kupi sobie cokolwiek innego i nie zawraca głowy.
Wielka szkoda że dodatki nie przechodzą sita jakie tu kiedyś było. Najpierw testy i potem akceptacja i publikacja w dziale download. Dzięki temu dodatki były na wysokim poziomie i musiały działać po wgraniu do paczki.
Na końcu odniosę się do tego co było w pierwszym zdaniu. Nikt nie był przeciw paczce, to przekłamanie i brak zrozumienia przeczytanych przez Ciebie postów. Ja pisałem że paczka tak, ale paczka dobra, lepsza niż ta co jest, ze względu na jakość a nie ilość dodatnych głupot. Takie są moje spostrzeżenia na ten temat, ale podejrzewam że nie tylko moje.

--- Koniec cytatu ---
To jest tak według zasady, darowanemu koniu nie zagląda się do pyska. Z tym co piszesz to można się zgodzić, ale nie do końca. Każdy kto ma komputer to powinien umieć rozpakować archiwum i przekopiować do odpowiednich folderów. Jak tego nie potrafi to niech lepiej sprzeda komputer. Sprawa jest pozornie trudniejsza, jak trzeba z edytować jakiś plik. Ale przeważnie w plikach pomocy wszystko jest opisane.
Paczka dobra, czyli symulator wymaga reorganizacji.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej