Symulator EU07 (i nie tylko) > Na warsztacie
Instalation Pack by.: Ajusto
Krzysiek626:
Jak rozumiem skopiowałeś plik i nadałeś mu inną nazwę: Krewetkowo_testy.scn
Do tej pory musi się wszystko uruchomić z kopii pliku, o ile nie zmieniałeś jego zawartości i jest on nadal w katalogu scenery.
Jeśli jednak już w tym pliku grzebałeś to.
Pliki scn zawierają includy, między innymi odwołują się do plików .inc w których zawarte są składy pociągów. Natomiast skład który ma być prowadzony przez człowieka zawart jest w pliku .scn więc sprawdź czy nie wyrzuciłeś któregoś wpisu include następującego po komendzie first init i czy masz zdefiniowany skład do prowadzenie w pliku scn.
Na początku pliku scn wypisane są includy dotyczące scenerii i tu sprawdź czy czegoś nie usunąłeś.
Nazwę błędu chyba źle przpisałeś.
Ajusto:
Już działa:)
Czy jest gdzieś temat dotyczący pisania eventów (a konkretniej zdarzenia czasowe do semaforów)??? Używałem szukajki ale nie znalazłem.
I jeszcze zapytam: we wpisach scenerii są podane współrzędne gdzie ma stać lok. Wiem że do tego używa się STV, ale jak.
Kawu:
--- Cytat: Ajusto w 12 Września 2007, 12:24:08 ---Już działa:)
Czy jest gdzieś temat dotyczący pisania eventów (a konkretniej zdarzenia czasowe do semaforów)??? Używałem szukajki ale nie znalazłem.
--- Koniec cytatu ---
http://eu07.pl/forum/index.php/topic,3144.0.html
Ajusto:
Dzięki @Kawu:)
Krzysiek626:
W pliku .scn po komendzie first init masz podane składy. Skład może być równierz bez loka;)
Najlepiej przyjrzyj się jak takie wpisy wyglądają. Tor do którego przypisujesz loka trzeba (choć niekoniecznie) nazwać. Jeśli chcesz przypisać lok do toru który nie ma nazwy, trzeba go odszukać w STV zapisać jego punkty P1 i P2 a następnie znaleźć ten tor w pliku scn, scm lub include w zależności od konstrukcji scenerii. Po znalezieniu szukanego to zmieniamy mu nazwę na taką jaką chcemy NP:
zamiast none na odjazd1. teraz zostało zrobić odpowiedni wpis do sceneri składu/loka na tor odjazd1. Polecam przeanalizować wpisy składów.
Link do przypisywania zdarzenia do semafora podał kolega powyżej.
Sam jednak poleciłbym ten link:
http://eu07.pl/forum/index.php/topic,2451.0.html
To jest tutorial nieodżałowanego kolegi Jarasa
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej