Symulator EU07 (i nie tylko) > Na warsztacie

Instalation Pack by.: Ajusto

<< < (7/20) > >>

Ajusto:
@Krzysiek626, 22423820 jak kursorem najeżdżam kursorem na tor to pojawia mi się to, w innych miejscach jest co innego, czy to jest ta lokalizacja toru???

"Na początku oczywiście ustawiamy semafor przy wybranym przez siebie torze, nazywamy go odpowiednio, najlepiej w miare dokładnie aby później się nie pogubić.

Później nazywamy tor do którego ma być przypisany dany semafor."

gdzie wybieramy ten semafor i gdzie nazywamy ten semafor i tor???

Krzysiek626:
Co do toru, powiększ sobie widok w STV lupą i ustaw widok toru który Cię interesuje łapką.
Włącz u góry znak zapytania lub ikonkę info, teraz jak najedziesz kursorem na tor i klikniesz myszą wyskoczy ci tabelka z parametrami toru.
Jeśli chodzi o semafory to skorzystać musisz z tych co są w scenerii. Wstawienie nowych będzie problemem.
Jeśli chcesz zrobić manewry na jakiejś stacji to musisz odpalić scn potem wyjść z loka rozrysować tory zwrotki i semki na papierze, ustalić ich nazwy nazwy (semków bierzesz ze scenerii, a nazwy zwrotek z podglądu w STV). Trzeba ułożyć  scenariusz i przebiegi manewrów oraz ustawienia dla zwrotek i semaforów. Teraz wyposażony w te informacje możesz pisać eventy.

Nicolass:
Że tak się zapytam, jak posuwają się pracę? Może by stworzyć zamkniętą grupę roboczą i publikować bety do testów? A może lepiej zrobić otwarte beta-testy? Chętnie zaangażuję sie w tworzenie instalatora który by zawierał jeżeli nie cały, to większość dorobku MaSzyny, bo to co jest teraz to bałagan straszny.

Ajusto:
Oczekuję na smugi, nad którymi pracuje kolega@Youby. I czy ktoś mógł by mi dać linka do
podświetlenia przyrządów do lokomotywy ET42 i EU07 lub czy ktoś mógł by takowe wykonać?
I czy ktoś może mi wysłać plik moczniki_ep08.scn bo jak grzebałem w plikach scenerii to przez przypadek zapisałem zmiany.

EU06_:
- Poszukaj jeszcze większość tekstur do ET22, EU07, EP07, żeby w tej paczce były WSZYSTKIE tekstury udostępnione dla wszystkich, które do tej pory wyszły
- Wstaw jeśli możesz wycieraczki do ED72 i EP09 + podświetlenie kabiny
-Czy 201E Pack również jest w tej paczce? lub Project 201E MKKaczego
- Dodaj nowe tekstury torów MKKaczego i te stąd http://eu07.pl/forum/index.php/topic,6228.0.html
- I co z kabiną EU07? Będzie kabina Barta? Jeżeli nie to wykorzystaj kabinę EU07 Ruska + dźwięki Papika
http://eu07.pl/forum/index.php/topic,6105.0.html
- Jeżeli mogła by być taka możliwość to wstaw w każdej scenerii inną teksturę nieba, te  które wyszły w exe 699

Pozdrawiam i czekam na paczuszkę :)

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej