Symulator EU07 (i nie tylko) > Na warsztacie

Skrypty do 3ds max

<< < (86/92) > >>

Stele:
Najlepiej to zrób plik konfiguracyjny. Pracujemy z Matkiem nad kilkudziesięcioma nowymi i znowu będzie trzeba aktualizować skrypt. Mariusz też chciał ich podzielić pod względem grubości ubioru, na scenerie letnie/zimowe.

szczawik:
W porządku. Póki co na szybko dodałem osobną ramkę oraz zmniejszyłem rozmiar helpera do 1 na 1 metr; jeśli są błędy, poprawię wieczorem wraz z plikiem konfiguracyjnym.
Ten plik konfiguracyjny raczej nie ma obecnie większego sensu, ponieważ trzeba by zamiast pliku skryptu aktualizować plik konfiguracyjny.

_KAT_:
Wstawiając rozjazd krzyżowy wyskakuje błąd Obsolete data format found i rozjazd jest nienaturalnie wielki (paredziesiąt razy). Dla porównania, tor prosty ma 100m. W jaki sposób wstawić go prawidłowo?

matek123:
Czy odstawiłeś odpowiednie jednostki? (metryczne)

_KAT_:
Wszedłem w Customize -> Units Setup i ustawiłem metric, ale dalej jest tak samo. Używam aktualnych skryptów.

Edit: Ok, teraz jest dobrze. Zmieniłem tylko wyświetlanie jednostek, a nie same jednostki.
A czy muszę podawać ścieżkę do symulatora za każdym odpaleniem skryptu, czy da się to jakoś ustawić na stałe?

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej