Symulator EU07 (i nie tylko) > Na warsztacie

Skrypty do 3ds max

<< < (78/92) > >>

szczawik:
Rzeczywiście. O ile się nie mylę, nie da się tego zmienić, zaś problem tyczy się programu a nie skryptów.

pol102:
Nie wynika to z rzutowania typów?

ISDR:
Istnieje rozwiązanie. Wchodzimy w plik ScnExp.ms i odszukujemy linijkę dotyczącą eksportu "linii" - powinna być 591.
Przerabiamy funkcję na coś takiego:

--- Kod: ---pt= getKnotPoint splObj 1 1
Format ("% ") (formattedPrint (-pt.x) format:".3f" ) to:ostream
Format ("% ") (formattedPrint (pt.z) format:".3f") to:ostream
Format ("%  %  //point 1\n") (formattedPrint (pt.y) format:".3f") (getUserProp splObj "Roll1") to:ostream

--- Koniec kodu ---
Analogicznie reszta. Trzeba też poprawić eksport trakcji, mesh itd... wszystko.
Zrobiłbym to sam ale nie mam kompletnie czasu na to. Jakby się chętny znalazł to podrzucić.

Siecool:
Z nieba mi spadasz ;) Jakiś czas temu próbowalem samodzielnie eksperymentować z tym formattedprint, ale nie udawało mi się, bo nie znam kompletnie składni skryptów i zasad nią rządzących. Dkatego mam nadzieję, że Twoja wersja zadziała. Jak nikt wcześniej tego nie sprawdzi, to zerknę w piątek po powrocie z delegacji, aczkolwiek mnie interesują na razie tylko tory, więc na tym się skupię. Z meshem raczej nie ma problemu, dotychczas nie miałem potrzeby, aby było to aż tak dramatycznie dokładne.

// Edit: sprawdziłem na bazie eksportu torów i rozjazdów - działa bez zarzutu, tory się od razu naprostowały. Poprawiłem też drogi i rzeki, sieci trakcyjnej nie ruszałem, bo i tak na razie nie mam jej na czym testować. Natomiast w którym miejscu skryptów jest eksport zwykłych include? Tam też chciałbym to poprawić.

Benek:
Czy ktoś się orientuje co należy zmienić w skrypcie, abym mógł eksportować wybrane pliki INC wraz z trzema parametrami opisującymi rotację obiektu, a nie tylko jednym? Przykładowo grass_rot.inc da się tak wyeksportować, ale inne pliki już nie. Nie widzę, by grass_rot.inc był gdzieś dodawany do listy w źródłach skryptu.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej