Symulator EU07 (i nie tylko) > Na warsztacie
Skrypty do 3ds max
ISDR:
Przerobiłem tworzenie zieleni. Obecnie nazwy tekstur wczytywane są z osobnego pliku "zielen.txt". Przy braku tego pliku zostanie on pobrany przy aktualizacji. Edycja lokalnie pliku nie wpłynie na sugerowanie pobrania pliku.
Plik znajdziemy w folderze ze skryptami lub edytujemy poprzez przycisk "edytuj listę drzew". Można używać komentarzy.
Przykład pliku zielen.txt
--- Kod: ("zielen.txt") ---[WYSOKIE_LISCIASTE]
l61_plants/#drzewo1
l61_plants/#drzewo2
l61_plants/#drzewo3
//l61_plants/#drzewo4
l61_plants/#drzewo6
l61_plants/#drzewo7
l61_plants/#drzewo8
l61_plants/#drzewo9
//l61_plants/#drzewo10
[WYSOKIE_IGLASTE]
l61_plants/#drzewo512h
l61_plants/#drzewo512i
//l61_plants/#drzewo512j
l61_plants/#drzewo512k
l61_plants/#drzewo512l
......
--- Koniec kodu ---
pol102:
Nie wiem jak to w sumie teraz przy modelowaniu słupów ogarnąć, więc do inc'a dorzucam:
isolators: współrzędne_pierwszego ; współrzędne_drugiego; współrzędne_n-tego
Od biedy potem się zaremuje...
Benek:
Czy w zieleni możecie robić podgląd tex roślin? Ja nie mogę i zastanawiam się czy to nie jest wynik podania złej ścieżki do folderu głównego PC, choć innej nie umiem podać.
Ra:
--- Cytat: pol102 w 09 Lutego 2012, 03:21:20 ---Nie wiem jak to w sumie teraz przy modelowaniu słupów ogarnąć, więc do inc'a dorzucam:
isolators: współrzędne_pierwszego ; współrzędne_drugiego; współrzędne_n-tego
Od biedy potem się zaremuje...
--- Koniec cytatu ---
Może coś bardziej jak tu?
http://rainsted.com/pl/Edytor/S%C5%82up#Parametry_w_pliku
Benek:
Zielen.txt sprawuje się bardzo dobrze. Super ułatwienie. Jakbyś jeszcze mógł, to zmień sobie paczkę w stopce. Aktualnie pobiera się dość stara paczuszka. Poprzez aktualizację robi się nowsza. A co jak ktoś nie ma maxa i pobiera skrypty z kafejki? Pobierze starą paczkę. Nie mówię żeby to robić za każdym razem, ale skrypty przeszły sporą modernizację odkąd wystawiłeś link w stopce.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej