Symulator EU07 (i nie tylko) > Na warsztacie
Skrypty do 3ds max
Benek:
Czy można zrobić tak, by podczas aktualizacji pobierać sobie tylko po jednym, zaznaczonym przez nas skrypcie? Chodzi o to, że jak sobie zmodyfikuję skrypt na własne potrzeby, to okazuje się, że on pojawia się do ściągnięcia, gdyż zmodyfikowany jest inny niż ten serwerze. A to powoduje, że gdy ISDR przerobi inny skrypt, to potem mi się automatycznie nadpisują wszystkie, które są różne od serwerowych.
Driver24:
Dokładnie, mam ten sam problem co @Benek. Prosił bym także by powrócono do wyboru losowego drzewek. W poprzednich aplikacjach można było wpisać 10 różnych drzewek (swoich) i losowo się je umieszczało. Było to super narzędzie.
ISDR:
--- Cytat: Benek w 01 Lutego 2012, 23:04:02 ---Czy można zrobić tak, by podczas aktualizacji pobierać sobie tylko po jednym, zaznaczonym przez nas skrypcie?
--- Koniec cytatu ---
Poprawka aktualizatora na serwerze. Można odznaczyć plik którego nie chcemy pobrać z serwera.
--- Cytat: Driver24 w 02 Lutego 2012, 12:54:41 ---Prosił bym także by powrócono do wyboru losowego drzewek. W poprzednich aplikacjach można było wpisać 10 różnych drzewek (swoich) i losowo się je umieszczało. Było to super narzędzie.
--- Koniec cytatu ---
Nie bardzo wiem o chodzi. Obecnie można wybrać rodzaje drzew(liściaste/iglaste/wszystkie) a podczas zaznaczonej funkcji losowania drzew losowanie odbywa się tylko w tych grupach, które zaznaczone są checkboxami(wysokie/niskie/drzewa). Narzędzie te powinno wystarczyć aby losowało drzewa dowolnie.
Temat wstawiania roślinności jest dość popularny więc proponuję aby wczytywanie listy drzew była z osobnego pliku tekstowego(zostawiło by się w spokoju CreateTree.ms). Mogę zrobić aby w plik ten był pobierany tylko w przypadku braku pliku na dysku. Zmodyfikowanie tego pliku na waszych kompach nie spowoduje ściągnięcia tego z serwera. Developerzy zgodni?
Benek:
Mnie to odpowiada. Tutaj lista: http://eu07.pl/forum/index.php/topic,20314.msg257326.html#msg257326 odrzuciłem z 5-7 tekstur, które albo się dublowały z innymi, albo były marnej jakości.
Driverowi chodziło o to, by np. nie tylko wybrać małe iglaste, ale także z puli tych drzew sadzić tylko 4 tex. Takie dodatkowe ograniczenie. Teraz będzie można zrobić to samo, tzn. każdy zrobi sobie ograniczenie w pliku tekstowym, jeśli wykonasz to, o czym pisałeś.
pol102:
Panowie, propozycja jest :D
Ktoś już gdzieś to wstępnie proponował, ale trzeba by oficjalnie. Jako że powstaje paczka słupów SN i NN wszelakiej maści, to wygodnie byłoby przerzucić rysowanie przewodów na EXE. W pliku *.inc podało by się współrzędne środka izolatorów... coś takiego:
isolators: współrzędne_pierwszego ; współrzędne_drugiego; współrzędne_n-tego
Pytanie za 3 punkty w stronę devs: czy jest to możliwe?
Sprawa się rozchodzi o to, że obecnie postawienie słupów inaczej niż po linii idealnie prostej jest... upierdliwe? Wymaga ciągłego poprawiania modeli przewodów.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej