Symulator EU07 (i nie tylko) > Na warsztacie

Stonkowice - Motylkowice

<< < (2/4) > >>

Czomo:
Dawno nie pisałem witam
Ja podchodząc już kilka razy do budowy trasy jET + Edytor, trasę czyli sam układ torowy umieszczałem w pliku *.scn. natomiast później teren, trawa oraz budynki i drogi tworzyłem w notatniku w osobnych plikach *.inc. Trasa zaczynała wyglądać obiecująco...ale nie kończyłem jej wiadomo dla czego, być może jakoś pomogłem, ale nie wiem czy osobny plik *.inc da się wyeksportować do 3dsMax i stworzyć osobno otoczenie.

pol102:

--- Cytat: "Krzysiek626" ---
@POL102, z całym szacunkiem nie trzeba importować torów do czego kolwiek żeby zrobić teren w innym programie. A jeśli nawet  to przecież nie trzeba torów eksportować z programu w którym robimy teren drugi raz do pliku scn. Tory includujemy do pliku scm lub inc. i jak dla mnie jest to najlepszy sposób tworzenia trasy.
--- Koniec cytatu ---

I co ma wstawiać w ciemno góry, doliny, niecki, wyżyny tylko dlatego że nie wie gdzie "biegną" tory? Nie chodzi o to by wszystko eksportować do scn w całości ale raczej o możliwość zorientowania się gdzie co jest.

janek32:
W tej chwili próbuję wstawiać jakieś domki itp. Problem jest tylko w tym, że nie ma porządnego edytora scenerii do MaSzyny. jET umożliwia tylko wstawienie torów. 3DSmaxa nie mam, a gMax chyba nie ma możliwości importowania scenerii.

Dolmio89:
A co to za problem wstawić domy w notatniku? W notatniku bardzo łatwo da się wstawiać domy, drzewa, drogi, perony, semafory, wskaźniki, a przy odrobinie wysiłku da się tez wieszać trakcje. 3DS i gmax zupełnie nie są potrzebne.

Czomo:
Ja opanowałem do tego stopnia wstawianie obiektów, że raz udało mi się zrobić sieć telefoniczną między słupami telefonicznymi, przerobiłem trochę trakcje kolejową i wyglądało to świetnie... tylko musiał bym to zrobić od nowa, ale powiem że da się to zrobić bez problemu :-)

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej