Symulator EU07 (i nie tylko) > Na warsztacie
Stonkowice - Motylkowice
darek71wrc:
Mam prośbe o linka do Jeta bo na stronie głównej link nie działa dzięki z góry
janek32:
W notatniku wstawiłem budynki stacji. Tyle, że są obrócone i nachodzą na tory. Zainstalowałem 3DSmax'a, więc mam pytanie. Jak zaimportować plik scn do niego i jak zrobić teren. Skrypty mam.
firefoxfan:
To od początku: tory zaimportujesz przez skrypty zmodyfikowane przez Q. Na górnym pasku bierzesz "MAXScript" -> "Run script", gdzie wybierasz plik main.ms. Po załadowaniu skryptu wybierz przycisk "Scn importer". Klikasz na przycisk Import SCN i wybierasz plik. Gotowe.
Teren: Teren rysujesz poprzez narzędzie "Line" w panelu "Splines" po prawej stronie ekranu. Gdy chcesz wygenerować teren, zaznaczasz wszystkie linie terenu i w skrypcie wybierasz polecenie "Delanuay Mesh". (Nie wiem, czy ostatnie skrypty działają poprawnie, ale jeśli teren nie zostanie wygenerowany, należy w katalogu skryptu wywołać plik "triangulate.bat" i ponownie wywołać polecenie Delanuay Mesh.
Pozdrawiam.
Żabek:
Odnośnie Delanuay mesh - nie wiem czy to tylko u mnie, ale w 3ds max 8 taka opcja nie działa - teren nie jest tworzony :(
JONIN_EZT:
--- Cytat: "Żabek" ---
PostWysłany: Pią Lip 13, 2007 18:47 Temat postu:
Odnośnie Delanuay mesh - nie wiem czy to tylko u mnie, ale w 3ds max 8 taka opcja nie działa - teren nie jest tworzony :(
--- Koniec cytatu ---
ja to rozwiązuje tak, bo na początku też mi nie chce budowac dopuki w folderze ...\3dsmax\scripts\eu07\ nie pootwieram wszystkich plików jak (triangle,triangulate,tri) po tej akcji zaczyna budowac teren tylko że przy kolejnej próbie muszę taką czynnośc poprawiac.
pozdrawiam
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej