Symulator EU07 (i nie tylko) > Na warsztacie
Stonkowice - Motylkowice
janek32:
Witam,
zacząłem robić trasę przy pomocy jET'a. Jest zrobiony prawie cały układ torowy, bo został do zrobienia układ torowy na stacji Motylkowice, bo nie umiem dobrze postawić za pomocą jET'a zwrotnic. Oprócz tego trzeba będzie odpowiednio ustawić budynki stacji, bo w obecnej chwili nachodzą na tory. Potem do zrobienia będzie jeszcze teren domki i drzewa (ewentualnie drogi).
Na trasie będzie jeździć SM42. Wszystkie stacje od stacji na której jest skład:
Stonkowice (ze składem)
Ziemniakowice
Łąkowice
Rowerkowice
Motylkowice
Trzeba będzie dokończyć trasę. Na początek bym chciał poustawiać odpowiednio stację bo stoją mniej więcej w ten sposób.
Trasa jest tu
pol102:
W mojej opinii zamysł dobry. Ale żeby nie było nie wstawiaj zwrotnic(!) bo przy imporcie do 3D studio max (do zrobienia otoczenia) tak czy siak się zepsują (pytaj Żabka).
Wg mnie tak wczesna beta jest błędem, lepszy jest na takie rzeczy dział Bugs
Mihau:
Traska zapowiada się ciekawie czekamy na końcowy efekt. Powodzenia.
Krzysiek626:
--- Cytat: "pol102" ---W mojej opinii zamysł dobry. Ale żeby nie było nie wstawiaj zwrotnic(!) bo przy imporcie do 3D studio max (do zrobienia otoczenia) tak czy siak się zepsują (pytaj Żabka).
Wg mnie tak wczesna beta jest błędem, lepszy jest na takie rzeczy dział Bugs
--- Koniec cytatu ---
@POL102, z całym szacunkiem nie trzeba importować torów do czego kolwiek żeby zrobić teren w innym programie. A jeśli nawet to przecież nie trzeba torów eksportować z programu w którym robimy teren drugi raz do pliku scn. Tory includujemy do pliku scm lub inc. i jak dla mnie jest to najlepszy sposób tworzenia trasy. Co do działu, to zapomniałeś że nie każdy ma dostęp (I nie będzie miał !) do Bugs. I bardzo dobrze. Odpowiedni dział na ten temat to propozycje.
janek32:
Teren niestety będę musiał robić w notatniku. Gdybym miał 3DSmaxa robił bym w nim wszystko. Dlatego tory robiłem za pomocą jET'a. Budynki stacji wstawiłem w notatniku. Tylko jak je obrócić i przesunąć, żeby nie nachodziły na tory, tylko przy nich stały? Już dzisiaj pojawi się kolejna wersja z dodaną nastawnią w Motylkowicach i ewentualnie jakimiś drzewami. Ale narazie jak napisałem, chciałbym ustawić odpowiednio budynki stacji. A teren najpierw bym zrobił płaski, potem bym dodał jakieś pola i go odpowiednio podniósł. A, 3DSmaxa nie mam, ale ma gMaxa. Można to jakoś zrobić w nim?
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej