Symulator EU07 (i nie tylko) > Poradniki
[FOTO] Jak fotografowac na tekstury ?
RooteK:
O zoomie wiem. ale czasem nie ma możliwości odejść daleko, oprzeć o coś aparat i zrobić zdjęcie na zoomie.
Paul:
--- Cytat: GłowaWojtas w 07 Września 2008, 19:17:51 ---O zoomie wiem. ale czasem nie ma możliwości
--- Koniec cytatu ---
Inaczej niż przez zoomowanie ogniskowej raczej nie zmienisz ;)
--- Cytat: GłowaWojtas w 07 Września 2008, 19:17:51 ---odejść daleko, oprzeć o coś aparat i zrobić zdjęcie na zoomie.
--- Koniec cytatu ---
Wystarczy odejść kawałek i zoom 2-3x. Wielkiego spadku jasności, parametrów i potrzeby unieruchomienia aparatu to nie powoduje. Można jeszcze zredukować zniekształcenia w programach graficznych.
Pozdr, Paweł
mk1992:
Przepraszam, że wyjadę z tym postem teraz ni to z gruchy, ni z pietruchy, ale wątek pt.: "Jak fotografować na tekstury" nie daje mi jednoznacznej odpowiedzi na nurtujące mnie pytanie. Otóż, mogę zrobić zdjęcia na tekstury wiaduktów drogowych i kolejowych, mam jednak problem, otóż jak zrobić zdjęcia na tekstury takich obiektów? No i najważniejsze, czy zdjęcia na tex. obiektów inżynieryjnych tego typu są w ogóle potrzebne?
Cesky Kretek:
Najprościej: parę zdjęć podglądowych (widok ogólny, żeby modelujący wiedział jak ma wyglądać konstrukcja), a na tekstury to z bliska jakiś kawałek tego mostu (żeby mieć np. kwadratową teksturę blachy itp., którą potem modelarz sobie powieli, albo rozciągnie). Jeżeli więcej materiałów jest w takim wiadukcie użytym, to zrób zdjęcia każdemu elementowi różniącemu się budową.
Quark-t:
Dodam tylko, że poradnik na ten temat jest właśnie w tworzeniu.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej