Symulator EU07 (i nie tylko) > Infrastruktura kolejowa
Sposoby ustawiania wskaźnika W27.
Mariusz1970:
--- Cytuj ---
Gdy zaczynamy bieg pociągiem w Wilisu do Jarkawek, maszynista wie że na stacji maksymlan jest 40km/h i gdy wyjeżdza na szlak nie mija nigdzie wskaźnika W27
--- Koniec cytatu ---
Wie, bo wie z rokładu jazdy, generalnie, maszynista może z tego co zrozumiałem nie widzieć w ogóle gdziekolwiek w którą stronę nie jechałby W27 i sobie poradzi poprzez inne rzeczy.
--- Cytuj ---
a ponowne ustawienie tego wskaźnika było by tylko dublowaniem tego wskaźnika pred stacja bo niczego nowego by nie wnosił. Jednym słowem poco wskaźnik W27 sokro za nim i przed nim ta sama prędkośc maksymalna - po nic.
--- Koniec cytatu ---
Dubel rozumiem powdójne postawienie tego samego W27 na stacji.
Teraz w scn jest tak:
Macierzewo--------Całkowo--------Williś----------Jarkawki
--------------------------------------<7-------4>------------------
Zaznacz, gdzie W27 jest zdublowany.
Definicję znam, że tylko przy zmianie prędkości i jest on podwójny, tutaj w scn rzeczywiście podwójny nie jest, a jest tak jak na rysunku.
P.J.:
Mariusz ten przykład co pkazałeś, tam nie ma zdublowania wskaźnika , ale one są ustawione nieprawidłowo. Prawidłowo jest tak jak pokazał hejnał.
A z dublowane miałem na myśli takie coś:
Macierzewo-------------Całkowo--------------Wiliś------------Jarkwaki
-----------------------------------------------4><7----4>-------------------
co oczywiście ten drugi wskaźnik z czworka jest nie potrzebny
Mariusz1970:
Może i nieprawidłowo, ale mnie się to:
Macierzewo--------Całkowo--------Williś----------Jarkawki
--------------------------------------<7-------4>------------------
bardziej podoba, niż to:
Macierzewo-------------Całkowo--------------Wiliś------------Jarkwaki
-----------------------------------------------4><7-------------------------
Dlaczego?
Dlatego, jak wspomniałem wyżej np. zaczynamy Wilis-Jarkawki, nie zapamiętujęmy z rozkładu jazdy, iż jest 40, tylko wyjeżdżamy i widzimy.
A, że jest on nieprawidłowo postawiony, to inna sprawa, (choć wcześniej twierdziłem, że jest prawidłowo, gdyż traktowałem W27 jako wskaźnik max. prędkości wyjeżdżając na szlak, a wyprowadził mnie z błędu hejnał, że takiego na kolei w ogóle nie ma).
P.J.:
No dobrze, ale skoro jest to symulator który ma odtwarzać tak jak jest w rzeczywistości, to chciałbym aby były ustawione tak jak ustawia się w rzeczywistości z godnie z przepisami, a nie jak "widzi mi się". Równie dobrze mógłbym wprowadzić jakąś nieistniejącą kolorową tabliczke że np. jest tam przyniej prędkośc światła.
Wracając do tego że jest u Ciebie jasne jak teraz, to co powiesz mi na to gdy mamy tak jest w scenerii, że mamy najwiekszą dozwoloną na wjeździe do Wilsia z Macierzewa, jaką możemy mieć prędkośc w peronach?
Macierzewo---------Całkowo--------------------Wiliś------------------Jarkawki
---------tu jest Vmax 70km/h--------<7-a tu Vmax??-4>--tu jest 40 km/h--
Jak mam wjazd od całkowa z największą dozwoloną , to jaką pedkośc moge mieć przy wjeździe w perony Wilisia????
EU07-457:
--- Cytat: "P.J." ---No i ps na temat Bydgoszy
jest tak dlatego że z tego co pamiętam maksymalna prędkośc przez Bydgoszcz wynosi na każdym torze 60km/h, a przy wyjeździe na szlaki w kierunku Tczewa po torze numer 1 80km/h, po torze nmumer 2 100km/h 100 też do piły i chyba też do torunia a do Inowrocławia 120km/h
Acha sory za tą kreske co zrobiłem przy wskaźnikach ale przestawiąło mi je do lewej storny wiersza. Pozdro
--- Koniec cytatu ---
kierunek Tczew: 60 km/h (przed Maksymilianowem kawałek 100 km/h i za wiaduktem 80 km/h aż do Smętowa)
z Tczewa: 120 km/h
kierunek Inowrocław: 120 km/h
z Inowrocławia: 120 km/h (a konkretnie: od Ina do Złotnik 120 km/h, Złotniki - Nowa Wieś Wlk. 60 km/h, Nowa Wieś Wlk. - Trzciniec 50 km/h, Trzciniec - Bydgoszcz Gł. 120 km/h)
kierunek Piła: 100 km/h
z Piły: 70 km/h (od Czyżkówka jest 70 km/h)
kierunek Toruń: 110 km/h (tylko do Łęgnowa i dalej 70 km/h)
z Torunia: 90 km/h
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej